Most szól:
Vezeti:
2021.10.09. Szombat 08:17

A Filmklubban: Emlékszel, Sopronban? - a Halott Pénz sztori.

15 év, 95 perc 15 dal, 22 kamera és 3560 vágás, 25.000 rajongó... Számokba  foglalva így lehet összefoglalni azt az egyedülálló filmet, amely a 15 éves Halott Pénz történetét foglalja össze a VOLT Fesztiválon bemutatott jubileumi show-n keresztül. A számos vendéget felvonultató koncert legemlékezetesebb pillanatai mellett a filmben exkluzív interjúkban a zenekar tagjai, hozzátartozók, zenésztársak, barátok is megszólalnak. Az „Emlékszel, Sopronban? – a Halott Pénz-sztori“ a Filmklubban!

Emlékszel? A Petőfi Zenei Díj 2019 díjátadó gáláját a  Mindenre ráveszel és az Amikor feladnád című dalokkal indította a Halott Pénz.
És ekkor már túl voltak egy erős  forgatáson: 2019 nyarán készült ugyanis az Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz sztori. És hogy miért?

„Szerettük volna különlegessé tenni ezt az évet a rajongók és a zenekar számára is, így jött az ötlet, hogy a VOLT Fesztiválos koncertünk köré felhúzzuk kicsit a Halott Pénz történetét is egy film formájában. Egy kicsit koncertfilm, egy kicsit dokumentumfilm, és nagyon az,  amit reményeink szerint majd megmutathatunk a gyerekeinknek 15 év múlva.“ - mondta a filmről Marsalkó Dávid.

"Szerintem sokan nem is gondolják, hogy mennyire különleges személyiségek állnak a Halott Pénz produkció mögött. A dalokhoz fűzött történeteken keresztül beleláthatunk abba, hogy a sikerük mögött rengeteg munka és az elhivatottság mellett kétely, és sok nehéz pillanat is van. Ebben a filmben őszintén szólalnak meg és most meg mutatják, hogy kik is ők valójában." - mesélte Könyves Dina, a film rendezője.

A Halott Pénz 15 éve, különösen az utolsó néhány számomra az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb hazai sikersztori. Szerencsém volt, hiszen jelen lehettem akkor, amikor még a Nagy-Szín-Pad! versenyünkön indultak, aztán ugyanabban az évben, amikor először töltötték meg az Akvárium Klubot, majd három napon át újra és újra. Közelről láttam, ahogyan fesztiválok megkerülhetetlen headlinerei lettek és nekik köszönhetem, hogy megszületett minden idők legsikeresebb hazai fesztiválhimnusza, a WellHelloval közös „Emlékszem, Sopronban" - mondta a film producere,Lobenwein Norbert. -  Amikor a VOLT adott otthont a Halott Pénz jubileumi fesztiválshowjának, kötelezőnek éreztem, hogy ezt az eseményt  egy egészestés film formájában örökítsük meg. A koncert legemlékezetesebb pillanatai mellett olyan riportok is születtek, amelyekből kiderül a Halott Pénz története és a nagyközönség is közelebbről megismerheti Dávidékat, barátaikat, hozzátartozóit.“ 

Hát ezért. A film után a Filmklubban Könyves Dinával és Lobenwein Norberttel idézzük fel a forgatás nyarát!
A Filmklubban: Emlékszel, Sopronban? - a Halott Pénz sztori. M2 Petőfi Tv, vasárnap 21.05!