Most szól:
Vezeti:
×
2021.10.15 Péntek . 12:54

Újra akítv a Moderat!

Újra dolgozik a Moderat! Új show ígéretével lepte meg rajongóit ma közösségi oldalain a legendás berlini trió! Valószínűleg ehhez társul majd új album is - de a zenekar rendkívül titokzatos egyelőre...ami biztos: újra együtt és újra aktív a Moderat! Ennek alkalmából vasárnap este megnézheted a legutóbbi album turnéján a berlini Club SchwutZ-ban rögzített koncertjüket!! Europe in Concert: Moderat. M2 Petőfi Tv, vasárnap, 23:45.

A képregényklip - egyetlen folyamatos, hosszú bevarionak álcázott látomás-szerű film, amelyet több, mint 8 évvel ezelőtt készített a Pfadfinderei stúdió a Moderat talán legismertebb slágeréhez, a  Bad Kingdomhoz - és azóta is pörög. Mára már több, mint 20 milliószor játszották le csak a Youtube-on.

A videoművészekből álló stúdió és  a trió több közös munkát is készített a 2010-es években - és mindegyik maradandó vizuális-, és hangélményt ad.

A MODERAT berlini trió a Modestelektor duó (Gernot Bronsert, Sebastian Szary) és Apparat (Sascha Ring) közös projektje a kétezres évek elejétől. Így írnak magukról:

A Modeseletcor és Apparat közös projektjének talán az adja a varázsát, hogy nem próbálnak meg egymáshoz közeledni. A Modeselector markáns basszusai  dübörögnek a pincében, miközben Apparat szenzitív és lágy melódiái áramlanak fent az ereszcsatornában. Ez az össze-nem-illőség, amelyben mégis létrejön valamiféle kapcsolat, adja a Moderat egyedi, különleges hangzását.

A Moderat nem csak stúdióprojektként működött: lemezeikhez rendkívül igényes vizuált készített a Pfadfinderei, és körbeturnézták a világot mindhárom lemezükkel, 2009-ben kiadott Moderat, 2013-as a II  és 2016-os a III anyagával is. Budapesten is jártak többször.

A trió 2016 óta nem jelentkezett új dalokkal - koncertezni viszont koncerteztek és kiadtak egy Live albumot is.

2017-ben bejelentették: egy időre szünetet tartanak és a Modeselektor és Apparat külön dolgozik tovább.

Ma viszont meglepték a rajongóikat ezzel:

MORE D4TA =Moderat4? Ami biztos: 2022-ben új show-val lépnek majd fel - amihez új dalok is várhatók. Kiadójuk, a Monkeytown Records egyelőre hallgat és a zenekar sem közölt a fenti bejegyzésnél többet - egyelőre. Ami biztos:  a 2017 óta tartó szünetnek: vége. Kíváncsian várjuk, mit hoz a folytatás!

Addig is lehet nosztalgiázni: az Europe in Concert sorozatban vasárnap este a berlini Club SchwuZ-ban adott 2016-os koncertjükkel várunk titeket!

Europe in Concert: Moderat. M2  Petőfi tv, vasárnap 23.45.