Most szól:
Vezeti:
2021.10.17. Vasárnap 12:28

A Filmklubban: Enzo Avitabile – Élet zenével

Egy virtuóz zenész egy zseniális rendező dokumentumfilmjében! A Filmklubban: Enzo Avitabile – Élet zenével. Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap, 21:05.

Egy kivételes tehetség, egy különleges életút, egy nagysikerű világzenész: Enzo Avitabile. És egy világhírű rendező, akinek a zene a szenvedélye. Jonathan Demme. A bárányok hallgatnak Oscar-díjas filmrendezőjét mindig is lenyűgözte a nagyszerű hangzás, a hangjegyek mögött rejlő tehetség és a zenészek különleges személyisége.

Élete során több együttesnek és szólóénekesnek forgatott videoklipet, köztük van Bruce Springsteen, Suzanne Vega, The Pretenders, UB 40, New Order, Talking Heads, Neil Young és Justin Timberlake is. A számára érdekesebbekről hosszabb portrét vagy koncertturnét megörökítő dokumentumfilmet is készített, akár többet is.  Kedvenc énekes-dalszerzői között ott van Bruce Springsteen, Neil Young, Kenny Chesney, Robyn Hitchcock és Enzo Avitabile is.

Jonathan Demme dokumentumfilmjében megismerhetjük a főként nápolyi dialaktusban éneklő világhírű zenész és zeneszerző életét, családját, zenei karrierjét, nemzetközi sikereit, de legfőképp zenei ízlését és életfelfogását.

Ellátogatunk gyerekkorának helyszínére is, a nápolyi Marianella negyedbe, és megismerkedhetünk azzal a barátjával is, akitől az első zenei ismereteket szerezte, és akit a mai napig mesterének tekint.

A Filmklubban: Enzo Avitabile – Élet zenével. Filmklub, M2 Petőfi Tv, vasárnap, 21:05.