Most szól:
Vezeti:
2021.10.21. Csütörtök 10:27

A Petőfi Rádióban debütált Ákos legújabb dala

Október 20-án hallhatták először a rajongók Ákos Nem én döntök című új dalát a Petőfi Rádióban. A Kossuth-díjas dalszerző-énekes az esti lemezbemutató koncertje előtt exkluzív interjút adott a csatornának, amelyben nemcsak az új korongról, hanem a közelmúltban megjelent novellás kötetének fogadtatásáról is mesélt.

A Petőfi Rádió műsorvezetője, Bekker Dávid beszélgetett Kovács Ákossal új lemeze kapcsán, akit sokszínűségéről faggatott, hiszen énekesként, dal- és zeneszerzőként valamint költőként is szokás rá hivatkozni. Az előadó a rádióinterjúban hangsúlyozta: nem kívánja senki pozícióját veszélyeztetni, sosem a titulusok halmozása vonzza, ha belefog valami újba, hanem az önkifejezés megnyilvánulásának új útjait keresi a különböző művészeti ágakban.

„Szerettem volna üzeneteket megfogalmazni és átadni, ezért lettem dalszerző 33 évvel ezelőtt. Akkor még nem tudtam, hogy a közönség vissza fogja-e igazolni azt, hogy erre a tevékenységre jogosult vagyok-e egyáltalán. A Jóisten megtalált azokkal a feladatokkal, amelyekre már régen vágytam és készültem, és mindent a megfelelő időben végezhettem el. 20 évnyi novellám került összesítésre, az Ezt nem lehet megúszni című kötetben. A közönség jelentős része nagyon pozitívan reagált, rengeteg szép visszajelzést kaptam a novellák kapcsán. Emellett elkészült, leforgattuk a filmet is, most az utómunka van hátra” – mesélte a Petőfi Rádió műsorában Kovács Ákos, aki rádiópremierben a hallgatóknak elhozta az új, Az utolsó békeév című EP-jének egyik legerősebb szerzeményét, a Nem én döntök című dalt.

Ákos a Budapest Parkban adott nagysikerű nyári koncertjén rögzítette a Fel a szívekkel című dalának élő változatát, ami három vadonatúj számmal - a Nem én döntök, a Több nem is kell, és a címadó tétel, Az utolsó békeév című dallal - együtt került fel a korongra. A zenész azt mondja, elégedett az eredménnyel.

„Az ember mindig a legutolsó munkáját szereti a legjobban. A Nem én döntök című dalban benne van minden, ami miatt zenélni kezdtünk, a nagy elődök előképei finom árnyalatként a háttérben megmoccannak. A középkorúságunknak a lenyomata a zene és a szöveg is” – tette hozzá Ákos a Petőfi Rádió műsorában, amelynek hullámhosszán mostantól bármikor találkozhatnak a hallgatók az új Ákos-dalokkal. A teljes beszélgetés a Petőfi Rádió hivatalos SoundCloud-oldalán visszahallgatható.

 

Fotó: Ákos Facebook