Most szól:
Vezeti:
2021.10.22. Péntek 16:19

A Filmklubban: 25 km/h – Féktelen száguldás

Egy fantasztikus komédia - 2019 egyik legnagyobb vígjátéksikere Németországban. Az alapheyzet nem annyira vidám - de a dramaturgia fordulatai aztán igazi komédiát varázsolnak belőle! A Filmklubban: 25 km/h – Féktelen száguldás. M2 Petőfi tv, vasárnap 21:05.

Markus Goller filmje az egyik legsikeresebb vígjáték volt Németországban 2 évvel ezelőtt - annak ellenére, hogy az alaphelyzet nem túl vidám:  a főhősök - egy testvérpár - 30 áve haragban vannak, mikor apjuk temetésén újra találkoznak...

Közel harminc év szünet után, édesapjuk temetésén látja újra egymást Christian és bátyja, Georg. A találkozás felszínre hozza a régi sérelmeket és a testvéreknek a békés megemlékezés helyett sikerül hatalmas nagy balhét rendezni.

Miután ökölharcban sikerül valamelyest enyhíteni a köztük lévő ellentétet, a két férfi úgy dönt, megvalósítják gyerekkori álmukat, és átszelik az országot két apró kis mopeden. Nem is sejtik, hogy ez lesz életük legnagyobb kalandja...

A 25 km/h – Féktelen száguldás egy igazi road-movie, ahol a cél az út maga - áám az út vége egy  komoly lelki és mentális átalakulás.

Az út purgatórium a javából, ahol meg kell tisztítani a felnőttkorra eltorzult személyiséget - hogy tovább lehessen lépni.

Mindezt úgy, hogy a film elkerüli a kliséket,   a szentimentalizmus csapdáit és mindig kellő iróniával, esendőséggel teszi szerethetővé hőseinket.

Szereplők: Lars Eidinger (Christian), Bjarne Mädel (Georg), Sandra Hüller (Tanja), Franka Potente (Ute), Alexandra Maria Lara (Ingrid), Jella Haase (Willie), Jördis Triebel (Lisa), Wotan Wilke Möhring (Hantel). Rendezte: Markus Goller.

 

A Filmklubban: 25 km/h – Féktelen száguldás. M2 Petőfi tv, vasárnap 21:05.