Most szól:
Vezeti:
2021.11.01. Hétfő 19:11

Új arcok, új műsorok - a megújult Petőfin!

Inspiráló, aktuális tartalmak, friss arculat - a fiatalok hangján! A Petőfi Rádió popkulturális iránytű kíván lenni: a hazai zenei választék legjavát kínálja, új arcokkal, friss és jól ismert hangokkal november 3-ától. A csatorna megújulása már része a közelgő Petőfi-emlékévnek, amelyre a közmédia a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen készül.

A „petőfiség”: szellemi szabadságvágy, vagánysággal ötvözve. A megújult Petőfi Rádió ezt közvetíti a - az Y és a Z generáció számára. Az új Petőfin ott lesz majd  a magyar könnyűzenei kínálat legjava a mainstreamtől az undergroundig - sőt, olyan stílusok is (RnB, urban, hip-hop) amelyeket a Petőfin kívül Magyarországon nem játszanak rádiók.


Bekker Dávid

November 3-án a megújult reggeli műsorban hajnali öttől már Varga Gergővel találkozhatnak a hallgatók, majd hat órától Bekker Dávid szólal meg a Petőfi új otthonából, az A38 Hajóról.


Varga Gergő

Napközben már ismert arcok is visszatérnek, többek között Majoros Rita és Meggyesi Gábor hangját is hallhatják a Petőfi Rádió hallgatói, az esti órákban kulturális vizekre evezhetnek Mencseli Dórával, nap végén pedig ütős mixműsorral zárul a repertoár, amelyben az ország legkiemelkedőbb DJ-i  : Dj Izil, Dj Gozth, Ian Autorun, JumoDaddy, Yeromos, SanFranciscoBeat és Gábor Kraft és Peter Sharp a teljes elektronikus zenei  spektrum legjavát kínálják: lesz disco, urban,  RnB, hiphop, drum and bass, bass music, house, techno  - és olyan jövőbe mutató stílusok, amelyeknek ma még neve sincs.


Mencseli Dóri és Fekete Laci

November 3-án reggeltől az új station voice-ok: Maday Gábor és Győrfi Anna hangján szólal meg a Petőfi Rádió. A megújult szignálokban Walla Fanni énekhangját lehet majd hallani.


Faragó Janka

- Vannak akik szuper munkahelyeket hagytak maguk mögött, például Dominik Zsolt aki jelenleg a Petőfi Rádió vezető szerkesztője, vagy Faragó Janka aki a Sláger FM-ről érkezett. És vannak akik kész életeket hagytak maguk mögött: Varga Gergő a rádió hajnali, ébresztő műsorát vezeti Szegedről érkezett hozzánk, Bekker Dávid, a reggeli műsor főszereplője Kaposvárról, Szikora Tamás pedig Nyíregyházáról jött Budapestre, hogy esténként a legkiválóbb mixeket prezentálja majd a hallgatóinknak. Habóczki Máté a kisgyermeke mellől, tért vissza mikrofon elé. Nagy Natasát Szentendréről igazoltuk, Kisbali Bencét a NextFm-től, Fekete Lacit a Kossuthról. Mencseli Dóri pedig hosszú évek petőfis szerkesztői munkája után ül mikrofon elé. Szóval tuti a csapat -  és a sok fiatal mellett azért a harcedzett korosztály is képviselteti magát és támogat minket - mondta Béli Ádám csatornaigazgató.


Szikora Tamás

A Petőfi abban hisz, hogy a célközönségét - amely a fiatalokból épül fel - igazán hitelesen akkor tudja kiszolgálni, ha a tartalmakat is hozzájuk hasonló fiatalok készítik. A változás néhány régi kolléga távozását is jelenti: Péczeli Dóra, Harsányi Levente, Bikfalvi Tamás, Patkó Béla, Iller Bálint és Boros Csaba hangját nem hallhatjuk ezentúl, de természetesen a Rádió hálás az egykori műsorvezetők munkájáért és hozzáállásért, amellyel az eddigiek során építették a Petőfi brandet.

cover: Varga Gergő, Bekker Dávid, Nagy Natasa