Most szól:
Vezeti:
×
2021.12.01 Szerda . 14:08

Magas és Mély - Takáts Tamás

Nem akarok Jim Morrison lenni – határozta el Takáts Tamás, mikor rájött: ha továbbra is alkoholmámorban tölti az éveit, meg fog halni fiatalon. Hogyan élt az ünnepelt rocksztár a Karthago, Senator, East fénykorában és a Dirty Blues Band-időszak első szakaszában? És hogy élte túl ezeket az éveket? Takáts Tamás őszintén rockandroll-életérzésről, alkoholról, függőségről, megtérésről és hitről a Magas és Mélyben! Magas és Mély - Takáts Tamás. M2 Petőfi TV, péntek, 21.35.

Takáts Tamás fiatalon volt minden (is): textilipari gépkezelő, figuráns , felvételvezető a tévé sportosztályán és közben: zenész. A kötelezően előírt ORI-vizsgát - amely nélkül nem lehetett Magyarországon zenéből megélni, ugyanis az Országos Rendezőiroda szervezte a koncerteket és folyósította a gázsikat - 1977-ben tette le. Két évvel később, a Karthagoval pedig megkezdődött az igazi rockandroll...

Karthago, Senator, East. Koncertek, turnék, zene, siker, nők - és alkohol. Takáts Tamás Koltay Annának őszintén mesél arról, milyen volt számára a zenész-élet, a folyamatos bulizás évei. A Takáts Tamás Dirty Blues Band idején már voltak olyan koncertek, amelyeken - saját bevallása szerint - úgy ment ki a színpadra, hogy konkrétan azt sem tudta, hol van.

A fordulatot egy zenész barátja idézte elő életében: Pajor Tamás. A Neurotic egykori frontembere, a Rocktérítő c. film főhőse kérdezett rá Takátsnál őszintén a 2000-es évek környékén arra, hogy meddig akarja még ezt csinálni. És akkor jött a felismerés: nem akar fiatalon meghalni és legendaként pólókon díszelegni, mint Jim Morrison. 

Péntek este a Magas és Mély-ben igazán kivételes, őszinte mélyinterjút láthatsz Takáts Tamással, amelyben magánéletéről is őszintén beszél. Tudtad, hogy mostani felesége egykori Karthago-rajongóként ismerkedett meg az énekessel - és a kapcsolat 30 év után teljesedett ki végül?

A közismert zenész - kevéssé ismert oldala. Magas és Mély - Takáts Tamás. M2 Petőfi TV, péntek, 21:35.