Most szól:
Vezeti:
×
2022.01.12. Szerda 09:39

Magas és Mély - Kovács Ákos

Ki Ákos legőszintébb bírája? És ki a legjobb barátja? Mennyire fontosak a zenei pályán az elvárások, és mennyire a meglepetés? Mi a hit szerepe a hétköznapokban? Őszinte mélyinterjú 35 év hullámhegyeiről és hullámvölgyeiről, alkotásról, zenéről, karrierről és magánéletről a Magas és Mély-ben Kovács Ákossal! Magas és Mély - Kovács Ákos. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.

Minden a  Bonanza Banzai-jal kezdődött még 1987-ben. A Csillag Születik c. műsorban robbant be a magyar zenei életbe a technobanda, az akkor 19 éves frontemberrel, Kovács Ákossal. Ákos kincsesládája őriz ebből az időszakból néhány ritka hangfelvételt.

Vajon hogyan emlékszik vissza a korai bonanzás időkre ma, 35 év távlatából? A Magas és Mély-ben kiderül!

"Akkor még nem tudtuk, hogy ez showbiznisz. Vagy zeneipar. Ami a szívünkön, az a szánkon, és elkezdtünk zenélni a gimnázuimi gyökereken elindulva - meséli Ákos Koltay Annának.

Az is kiderül az adásból, hogyan látja ma 1994-et, mikor szólókarrierbe kezdett. Vajon mennyire volt tudatos a karrierépítésben akkoriban?

"Én izgága természetű voltam. Mindig izgatott, hogy mi lesz a következő lépés. Mit fogunk csinálni, újat, izgalmasat, ami a saját érdeklődésünket fenntartja. És a zenekari demokrácia leszavazott - hogy nem kell semmi új, mert nem ezt várja tőlünk a közönség és ez a félmondat nagyon megütötte a fülemet"- mondja Ákos.

Ákos úgy érzi, hogy a zenésznek nem feladata elvárásokat teljesíteni. A zene ennél ihletvezéreltebb műfaj - így szerinte a cél: a meglepetés.

"Azt gondolom, hogy az én célom az, hogy meglepjem azt, aki a  figyelmére méltat." 

Lehet, hogy ez volt az az attitűd, ami segített Ákosnak az elmúlt 30 évben új és új lemezeket készíteni, új, minden eddiginél látványosabb koncertek koncepcióit kidolgozni, novellákat írni, filmet csinálni, vlogot indítani?

Vagy kellett még más is?

"Az a sors amit én élek az egy furcsa, erős hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel tarkított sors. 19 évesen kerültem erre a pályára, semmit nem tudtam a belső viszonyairól, az intrikákról, féltékenységről, a  közönség minden sebet begyógyító szeretetéről, arról a hömpölygésről ami egy színpad körül létrejön - semmit nem tudtam. "

És vajon mit tud most?

Nézd meg a Magas és Mély-ben, hogy 35 évet áttekintve Ákos szerint pontosan mi miért és hogyan történt a pályáján! És vajon hogyan tud harmóniában élni egymással két kos jegyű ember, akik 20 évesen ismerkedtek meg? Tudtad, hogy Ákos legprecízebb és legőszintébb kritikusa és "őszinte bírája" felesége, Kriszta?

Arról is mesél majd Ákos, hogy 30 évesen hogy lett hívővé - és mi ad neki a mindennapi életében a hit. És kiderül, az is, hogy ki Ákos legjobb barátja... Különleges mélyinterjú és őszinte vallomások a Magas és Mély-ben péntek este - Ákostól!

 

Magas és Mély - Kovács Ákos. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.