Most szól:
Vezeti:
2022.01.26. Szerda 11:13

Török Ádám a Petőfivel a Reggel-ben!

Szuperkoncert pénteken a Pólus center Rockklubban! Török Ádám, a hazai progresszív rock és blues úttörője, a Mini alapítója zenekarával és sztárvendég barátaival: Tátrai Tiborral, Kézdy Lucával, Papp Gyulával és Kosik Kristóffal játssza el a több mint fél évszázada alakult MINI Együttes legismertebb dalait a Pólus Mozi színpadán. A rocklegenda Bekker Dávidnak mesélt a szuperkoncertről a Petőfivel a Reggel-ben!

A "Több mint 50 év a magyar rock élvonalában" - című, kétórás élő koncerten Török Ádám és barátai a meghívott vendégművészekkel: Tátrai Tiborral, Kézdy Lucával, Papp Gyulával és Kosik Kristóffal közösen idézik meg a színpadon a több mint 50 éve alakult, legendás MINI együttes legnépszerűbb dalait - mint pl. a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem. A koncertet különleges archív filmrészletek és fotók színesítik az egykori Mini koncertekről.

Török Ádám korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője, a műfaj hazai ősmotorja és kiemelkedő egyénisége. Több mint 50 éve tartó pályafutása során több mint 9000 koncertje volt itthon és külföldön, a stílus szinte minden fontos hazai eseményének részese volt (Bem rakpart, Ifjúsági Park, Tabán és továbbiak), és a műfaj szinte minden élvonalbeli hazai és külföldi művészével játszott együtt. Az Akusztikban 2018-ban,a  MINI 50 éves jubileuma alkalmából adtak felejthetetlen koncertet.

A pénteki koncerten a Mini-slágerek mellett különlegesen áthangszerelt Bartók-feldolgozások is felcsendülnek a nagy sikerű „Bartók On Rock” crossover lemezről - olyan új dalok, amik eddig nem szerepeltek a koncertműsorban!

Bekker Dávidnak Török Ádám a  Petőfivel a Reggelben elmesélte, hogy igyekeznek majd a koncerten az 50 év termésének legjavát színpadra varázsolni – és, hogy kihasználják majd a helyszín, a mozi adta lehetőségeket, és izgalmas vetítéssel, vizuállal színesítik majd az estét.

A péntek esti koncert fellépői: Török Ádám (fuvola, ének), Németh Károly (billentyű), Fehér Ádám (gitár), Török Péter (basszusgitár), Pfeiler Ferenc (dobok), Berec András (percussion) - és a sztárvendégek: Tátrai Tibor (gitár), Kosik Kristóf (gitár), Papp Gyula (zongora, orgona, vokál), Kézdy Luca (hegedű).

A koncert a Petőfi Kulturális Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.