Most szól:
Vezeti:
2022.01.27. Csütörtök 09:59

Magas és Mély - Mező Misi

Egy kis faluból az országos ismertségig. A szakmunkásképzőtől a teológia szakig. Mások szórakoztatásától a rászorulók segítéséig és a tehetségek felkarolásáig. Mi az igazán fontos az életben? És mi alapján lehet jól dönteni? Magas és Mély - Mező Misi. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.

Mező Misi egy kis faluból, Gyula mellől, Dobozról indult egy négy gyerekes családból. Édesapja volt a cigány hagyományőrző népi együttes vezetője- és Misi már 11 évesen fel is lépett az együttesben. Középiskolába Gyulán járt - kosárfonó és faműves lett - majd tanárai biztatására le is érettségizett. A Három amigo volt az első saját iskolai zenekara, amelyben zenészként megmutatkozhatott. A Magna Cum Laudét 1999-ben alapította - és a zenekarral együtt lett országosan ismert. De sztárként sem felejti el, honnan indult: mindig fontos volt számára a tehetségek és a rászorulók segítése. A  Magna cum Laude Alapítvány élelmiszert és más adományokat szállíttat a rászorulóknak tizenéve.

A Magas és Mély-ben Koltay Annának mesél arról is, hogyan tért meg.

Édesanyja halála volt a fordulópont az életében. Épp Gyulán próbáltak a zenekarral, mikor édesanyja felhívta, hogy látogassa meg, ha már itt van a közelben. Megígérte, hogy másnap átmegy Dobozra - de erre a látogatásra végül már nem kerülhetett sor. Este Misi a feleségével színházba ment - és előadás után kapta a telefonhívást, hogy édesanyja elhunyt.

Mező Misi  magát hibáztatta, lelkifurdalása volt. Azt meséli, átgondolta a történteket, és vele azt is, mi fontos az életben és mi nem. Azóta még fontosabb számára a rászorulók segítése, dolgozik a Baptista Szeretetszolgálatnak is.  2018-ban teológiai diplomát szerzett  a  Baptista Teológiai Akadémia misszió szakán. Szakdolgozata vallásos zenészekkel készített interjúkon alapul -  mint például Pajor Tamás, vagy Szikora Róbert.

Koltay Annának a jelenről is mesél: hogy épülő szentendrei házában miért tartotta fontosnak, hogy maga vakoljon, gletteljen vagy szereljen villanyt. Hogy miért gyűjt a gitárok mellett bicskákat is, és milyen lesz első saját bicskája, melyet most készít egy debreceni mester segítségével. És hogy számára mit jelent rendszeresen kilépni a komfortzónából.

Magas és Mély - Mező Misi. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.