Most szól:
Vezeti:
2022.03.29. Kedd 16:31

Én Vagyok Te! - Nemazalány, BariLaci, The Sharonz

A Youtube-sztár Nemazalány, és A DAL versenyzői: BariLaci és a The Sharonz zenekar. Egy lírai szerelmes dal, egy hiphop és egy alti keringő az “Én Vagyok Te!” adásában! Vajon ki készíti a legizgalmasabb átdolgozást? Én Vagyok Te! - Nemazalány, BariLaci, The Sharonz. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40!

Vajon mennyire nehéz átélni egy olyan szakítást, amely után megmarad a gyengéd gondoskodni vágyás és a féltés? Mi több, mennyire nehéz lehet újra és újra előadni egy olyan dalt, amely ennyire nehéz élethelyzetben született, ezzel újra átélni a múlt fájdalmait? Ennek az ellentéte sem egyszerű: hogyan éli bele magát az előadó, ha soha nem volt még ilyenben része? Pontosan ebbe a helyzetbe került az “Én vagyok Te!” mai epizódjában Nemazalány, 20:40-kor pedig kiderül, sikerült-e megoldania az új kihívásokat.

BariLaci szerint dalának legnagyobb erejét a szövegen és a zenén kívül az előadásmód adja. Jogos lehet így a kérdés, hogy az a bizonyos plusz megmarad-e, ha a lírai dallamokat a rap műfajába ültetjük át?

 

“Nem könnyű a feladat, ám annál izgalmasabb” - reagált a The Sharonz énekes-gitárosa, Almási Bálint, miután megtudta, melyik dal kell majd feldolgoznia az “Én vagyok Te!” következő epizódjában. A feladat több okból is nehéznek ígérkezik, a szöveg terjedelme, a tőlük nem megszokott harmóniák, szólamok hiteles átdolgozása és előadása nemcsak érzelmileg, de szakmailag is nagy kihívást jelent.

BariLaci már a borítékhúzás során megcsillogtatta zeneelméleti tudását, pusztán a címből kitalálta, milyen ütemű dallal kell majd dolgoznia. Ugyan ma már maga a dalszerző-előadó is úgy gondolja, talán másképpen nyúlna a dalhoz, az csütörtökön egészen 20:40-ig kérdéses marad, hogyan dolgozta fel a fiatal tehetség, BariLaci.

 

Én vagyok Te! az M2 Petőfi TV-n csütörtökön 20:40-től!