Most szól:
Vezeti:
2022.04.04. Hétfő 11:16

Én Vagyok Te! - Polytrip, Lajti Barni, Herself

Egy gitárcentrikus rockzenekar - és egy nyers, kritikus rockszám. A magyar Elton John - és egy lírai popdal. És egy underground shoegaze popbanda - meg egy villamoson szemezésből dallá nőtt érzés. Vajon mennyire van nehéz dolgod, ha alapvetően szinte semmi közöd zeneileg az alap-dalhoz, amit neked dob a sorsolás? És ki készíti a legizgalmasabb átdolgozást? Én Vagyok Te! - Polytrip, Lajti Barni, Herself. M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20:40.

Lajti Barni egy szerelmes dalt hozott az Én Vagyok Te!  játékába, melyet széles hallgatói kör számára tervezett - legyen zongorás, lírai - de popos is. Van benne egy pörgősebb, basszusosabb rész is ugyan - de az átdolgozónak nehéz lesz markánsan átalakítania...egyébként szerinte igazán kulturált a dal - Lajti Barni pedig egyenesen a magyar Elton John! Vajon kibír ez a dal egy kicsi nyersességet is?

A Polytrip nyers, gitárcentrikus rock-alapon fogalmazott meg erős kritikát a mainstreammel szemben a versenyben résztvevő dalában. Lugosi Dani az Én Vagyok Te! adásában elárulja, hogy minden dalt kipróbál más alapokon - akár bossanovában is -  hogy lássa, mi áll jól az adott dalnak. Úgyhogy nyitott a más stílusú feldolgozásokra...Ami biztos: a Polytriphez képest mindkét versenyző zenekar lágy és lírai. Vajon ki kapja a fogós feladatot - és hogy közelít a rock-számhoz?

A stílusát underground shoegaze popnak aposztrofáló  Herself egy olyan dalt hoz játékba, amely egy villamosos szemezésből nőtte ki magát a szerző fejében. És van benne minden: full-technós intró után a dal közepén egy funk-betéttel is meglepi a hallgatóit - a Herself zenészei maguk is kísérletezőnek érzik a dalt. Annyit előre elárulunk, hogy az átdolgozó örült, hogy ezzel a dallal dolgozhat. Vajon tetszik-e az új változat az eredeti szerzőknek?

Én Vagyok Te! - Polytrip, Lajti Barni, Herself. M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20:40.