Most szól:
Vezeti:
2022.04.19. Kedd 14:20

A38 Hajó 19!

Terasznyitással és fergeteges koncertekkel ünnepli 19.születésnapját az A 38 hajó április végén! Válogass a programok között - és légy ott te is!

A Hajó idén is fergeteges koncertekre és partikra  hív a szülinapján! Kinyit az orr- és a tető terasz is április utolsó hétvégéjén, és a korábbi évekhez hasonlóan megkezdődnek a bulik a naplemente fantasztikus hangulatában hétről hétre.   Elsőként a Bladerunnaz pres.: Friday sorozat indítja be a szabadtéri szezont majd április 29-én.

A szülinap alkalmából  a koncertteremben már szerdától megkezdődik a ráhangolódás: elsőként 27-én a budapesti poszt-hardcore Shell Beach lép fel igazán kitűnő társaságban a Hajó 19. szülinapi bulisorozatán!

A dallamos poszt-hardcoret játszó Shell Beach zenéjét a legmenőbb kilencvenes évekbeli gitárzenét játszó együttesek formálták: a hatások között a Deftones és az At the Drive-In mellett ott van az a Refused is, akik a hardcoret éppen a szélsőséges dinamikai váltásokkal forradalmasították. A Shell Beach ambientes, elszállós dallamvilága kétségkívül jelentős drámai, de táncolható töltetet hordoz magában.

Pénteken és szombaton pedig az Ivan and the Parazol duplakoncertet ad.   Hogy miért pont ők?

"A srácok az A38-on értek zenekarrá, itt adták első teltházas bulijaikat. Most közel 7 év után visszatérnek a hajó XIX. szülinapja alkalmából, egy rendhagyó esemény keretében, hogy megidézzék az ős Parazol szellemét a Budai Pop dalaival."

Ivánék után sem marad majd üresen a  táncparkett: Bladerunnaz buli lesz az Audio (UK), Liveon, Quadrille és Hated drum & bass, breakbeat és neurofunk produkcióival.

Április 30-án is folytatódik a partizás : a Lick The Click & LavaLava pres.: Sunburst széria is elstartol szombat késő délután!

Aki pedig a koncertteremben tovább bulizna: Viken Arman (Denature/FR) várja a hajó gyomrában!

Viken Arman, a hasonló gondolkodású művészek nemzedékével az elektronikus zene korlátait nemcsak a jövő felé, hanem a múlt felé is tolja. Ősrégi dallamokat kapcsol össze elektronikus ütemekkel, hogy olyan mágikus hangulatokat hozzon létre, amelyek túlmutatnak a tánczenén.

A jazz és a klasszikus zenével való felemelkedésnek köszönhetően a Keith Jarett, Erik Satie, Bill Evans, Jay Dilla, Ricardo Villalobos és az arab diva Oum Khalthoum nagyon sokoldalú zenei hátterét érinti alkotásaiban.

Mint művész, Viken nagyon közel áll ehhez a gyökerekhez és történelemhez. "Soha ne felejtsd el, soha, de maradj a jövő felé fordulva, építs fel magadat és haladj előre”.

Amikor nem zenél, Viken arra összpontosítja energiáját, hogy tovább támogassa és ápolja ezt a különleges és gazdag zenei világot. Megalapította a Denature Records-ot, amely - mint leírja - több mint egy címke és több mint egy művészcsalád. Valamint saját eseményeket szervez a SOUQ Fesztiválon.

Zenéjét etnikai hatások jellemzik, ami feltárja a szenvedélyes felfedezőt, amelyet megtestesít.

 

És a tetőteraszon is partizhatsz:  az első HøT SpøT éjszakán a (májustól szerdai rezidens) NextLevel DJ-i, Dublic, B'Andre, Skrude, Myamo és Sammiebeats ragad magával mindenkit a trap, dubstep, drum and bass és a bass house erejével.

Április utolsó hetén és hétvégéjén tehát: vár a 19 éves  A 38 !