Most szól:
Vezeti:
2022.04.20. Szerda 14:30

Én Vagyok Te! - KosziJanka, Felső Tízezer, BAAB

Egy szoprán popdal "le-férfiasítva", egy rafkós ütemváltásos sláger kicsit borongósabbra véve és egy altirock szám - egészen más hangzással! Vajon ki lesz ki? Én Vagyok Te! - KosziJanka, Felső Tízezer, BAAB. M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20.40.

Vajon hányan sütötték el eddig a BAAB-nak, hogy a nevük igazából: ABBA? Vagy ABBA feldolgozásokat játszanak? - poénkodik a  Felső Tízezer a játékostárs zenekar nevével  A BAAB - vagyis Pulius Tamásék zenekara - valóban úgy talált nevet a magának, hogy megpróbálták minél rosszabbul összetenni az ABBA zenekarnév betűit...szerintetek sikerült?

A dal, amit a játékba hoztak, az elején egy markáns ritmusváltással indul - amely többször is visszatér a számon belül. A zenekar úgy találta meg a  helyét a számban, hogy magukat figyelték: mennyi ugrálás után esik jól egy kicsit csak úgy lötyögni...vajon az átdolgozónak is ugyanilyen a ritmusa? Csütörtök este kiderül!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Felső Tízezer (@felso_tizezer) által megosztott bejegyzés

A Felső Tízezer egy olyan dallal érkezett, amelynek már születésekor több szövegváltozata volt - és így több címe is...Végül amellett döntöttek, amelyik leginkább hasonlít egy B kategóriás TV játék címéhez...vajon milyen lesz, ha most a sokadik szövegváltozat új hangszerelést, alapot és más énekhangot is kap?

KosziJanka egy chilles, nyugodt mainstream popdalt hozott a játékba - és alaposan feladja ezzel a  leckét a másik két szereplőnek! Vajon Janka szopránját ki tudja követni? Esetleg az egész dalt áttranszponálják az énekesnek megfelelő hangnembe és hangmagasságra? Vagy más lesz az átdolgozásban a dallam szerepe? És hogy mutatna ebben a dalban egy kis extra groove? Csütörtök este minden kiderül!

Én Vagyok Te! - KosziJanka, Felső Tízezer, BAAB. M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20.40.