Most szól:
Vezeti:
2022.05.02. Hétfő 15:12

PetőfiLIVE! • Paulina. Exkluzív interjú!

A lány aki egy éve kezdett TikTokozni, ma pedig már az egész ország ismeri! Szuper stúdiókoncert-streammel vár Paulina és a Petőfi Rádió május 6-án! Hallgasd a Petőfi Rádiót és kövesd a streamet a rádió Fb-ján és Yt csatornáján! Paulina legismertebb dalait hozza el a stúdiókoncertre - és vendége is lesz: a Honeybeast-ből Tarján Zsófi! PetőfiLIVE! - Paulina. Május 6-án este 20:05-től a Petőfi Rádióban és a Petőfi Rádió közösségi felületein! Itt, a PetőfiLive-on pedig exkluzív interjút olvashatsz az énekessel!

PetőfiLive: Hatévesen kezdtél zongorát tanulni. Klasszikust, zeneiskolában?

Paulina: Igen. Sima zongoraoktatás volt, amilyenre mindenki járhat - csak abbahagytam. Nem tudtam, hogy lesz majd olyan, mikor jól jönne, ha több évig tanultam volna. Hét év után úgy éreztem, hogy ami kell a dalíráshoz ebből a hangszerből, azt már megtanultam. És mások zenéjének bebiflázása helyett ideje a saját dalokkal foglalkoznom. (nevet)

PetőfiLive: És neki is láttál a dalszerzésnek?

Paulina: Igen. 13 éves korom körül jött először a zongorával való dalírás - és angoul.

PetőfiLive: Milyenek voltak ezek az első dalok? Kezdtél is velük valamit - vagy megvannak a fiókban?

Paulina: Háát, ezek a fiókban (nevet). Az első zongorás dalom a szerelemről, a szerelmi csalódásról és annak rejtélyeiről  szól - nyilván ezekhez koromnál fogva is már lényegileg képes voltam hozzászólni (nevet) - meg hát akkordmenetét, harmóniáit tekintve is kedvesen gyermeteg, ismétlődő szerkezetű dalocskák ezek a koraiak - de hát jó, hogy ott vannak emléknek.

PetőfiLive: És az éneklés? Énekelni is zeneiskolában tanultál?

Paulina: Nem. Énekelni nem tanultam. Otthon énekelgettem csak. Nem jártam sajnos énektanárhoz - eddig. Most már nyilván járok. Amúgy jártam kórusba - de, mivel az általános mellett volt a zenesuli, sokan jártunk át zenét tanulni. És nyilván az iskolában és a zeneiskolában is a tanárok úgy álltak hozzá, hogy a zene minden gyereknek nagyon hasznos, nagyon jó - de hobbi. Nem terelgetett senki a zenei pálya irányába, vagy akár csak magánének-órára.

PetőfiLive: És a család? Voltak/vannak zenészek a családodban?  Egyáltalán: hol nőttél fel?

Paulina: Budapesten nőttem fel, de a fél gyerekkoromat a nagymamánál,  Mogyorósbányán töltöttem, ahol a teljes rokonságunk megtalálható -  gyakorlatilag mindenki rokonom abban a faluban. Anyukám és apukám 6-7 éves korom környékén elváltak, apukám első házasságából van két féltesóm, akiknek már gyerekei is vannak, úgyhogy isteni, cuki unokaöcsikéim vannak, ill. anyukám mostani házasságából van egy mostohatestvérem. Úgyhogy igazából három testvérem van. Zenészek pedig apukám ágán vannak a családban: apu nővérének két fia komolyzenész. Egyikük Bucz Magor - nagyon elismert zongorista és persze egy zseni,  másik pedig Dénes Roland, aki a Fesztiválzenekarban dobol.

PetőfiLive: És ők mit szóltak a karrieredhez?

Paulina: Nagyon támogatnak benne. Igazán nagyon.

@pankaverzio #duett @baileygeneauu közreműködésével Ugye nem vagyok egyedül azzal, hogy mindenhol énekelgetek? #whenwomenwin #fyp #singing #amywinehouse #hungary ♬ original sound - Bailey Joseph

PetőfiLive: A karriered  rettentő gyorsan alakul: az első videódat a  TikTokra 2021 márciusában tetted fel. Azóta mekkorát változott az életed?

Paulina: Fenekestül felfordult, az biztos! De olyan irányba, amit igazán szeretek! Merthogy nekem mindig ott volt B-tervként a zene és a zeneszerzés az életemben - miközben civil munkáim voltak. Tavaly márciusban épp kreatív szövegíró voltam egy cégnél. A zene előtérbe helyezésére találtam ki a TikTokot. Onnan meg már jött a tévés tehetségkutató, majd sorra minden más: egyszerűen felfogni sincs időm, hogy micsoda szerencse ért - csak kapkodom a fejem.

PetőfiLive: Meg azért sok munka is volt ebben, nem? A TikTokon pl. márciustól májusig napi több videót is posztoltál. Mennyire dolgoztál előre? 

Paulina: Nem dolgoztam előre, mindig az adott napi impulzus vezérlete alatt vettem fel a dalt/dalokat - volt vele munka....Nem a felvétel, hanem megvágni, kitalálni a címét, a videó koncepcióját. Munkás volt, de közben nagyon élveztem.

@pankaverzio Sokatok kérésére megpróbáltam🤗 #bohemianrhapsody #freddiemercury #singing #magyar #pankaverzio ♬ eredeti hang - KocsisPaulina

PetőfiLive: A videók nagyon sokfélék voltak. Mi alapján választottál? Stílus? Énekes? Mi/ki a kedvenced?

Paulina: Nekem általában a dallam a kedvenc. De a válogatáshoz volt egy nagy repertoárom - már kéznél: a civil munkák mellett zenészként, vendéglátós zenészként is próbáltam megélni. Mivel  3-4 de akár 5 órás hangulatot is adtam éttermekben, hotelekben, rendezvényeken, van egy nagyjából 500 dalos repertoárom, amelyeket betéve tudok.

@pankaverzio Melyik a kedvenc film zenétek? 🎬#imabeliever #magyar #music #hungary #singing #foryoupage #nekedbe #shrek ♬ eredeti hang - KocsisPaulina

PetőfiLive: Hány éves korodtól vendéglátóztál?

Paulina: 18 voltam, mikor az első hosszabb koncertemet adtam - ami már nem félórás volt, hanem kb. kétórás. Ebben már olyan dalok szerepeltek, amelyeket nagyon szeretek hallgatni és kívülről tudom őket amúgyis.

PetőfiLive:   És zenekar? Gimis zenekarod pl. volt?

Paulina: Nem volt soha zenekarom. A Berzsenyibe jártam nyelv szakra. Volt 1-2 banda az iskolában, de valahogy nem is gondolkodtam el rajta - mert én nagyon szerettem volna a saját zenémet csinálni, és időt akartam adni magamnak, hogy ez bennem megérjen.

PetőfiLive: És a mostani zenekar? Őket hogy találtad?

Paulina: A mostani zenekart nagyon gyorsan kellett összeszedni, mert egyszercsak a Honeybeast felkért, hogy legyek az előzenekaruk, és ilyen nagyon kutyafutta volt az egész, volt is bennem egy kis drukk, hogy ez vajon milyen lesz, és a kiadó segítségével találtuk a srácokat. Mindegyikük olyan jó zenész és olyan jó ember is, hogy azonnal megvolt az összhang.

PetőfiLive: Mi a közös a dalokban, amiket elhoztok a PetőfiLIVE! stúdiókoncertre?

Paulina: Mindegyiket egy erős érzelmi impulzus hatása alatt írtam, és nagyon szerettem volna, ha az emberek velem együtt átélnék ezt az élményt, mikor a dalokat hallják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paulina (@kocsis.paulina) által megosztott bejegyzés

Ha kíváncsi vagy az impulzív dalokra, és a zenekari  összhangra, csekkold a PetőfiLIVE! új epizódjában Paulinát és a zenekart: május 6-án este a leendő első Paulina lemez gerincét adó repertoárt hallhatod - és lesz vendégénekes is a stúdióban: Tarján Zsófi, a Honeybeast énekese is eljön, hogy elénekeljék Paulinával közös, új dalukat is.

@pankaverzio TELE A SZÍVEM❤️ kinek hogy tetszik az új dalunk? 🤗 @tarjanzsofi_hivatalos @honeybeastmusic #teleaszivem #pankaverzio #dalpremier ♬ Tele a szívem - Honeybeast & Paulina

PetőfiLIVE! - Paulina. Petőfi Rádió, Petőfi Rádió Fb és Petőfi Rádió YT - május 6, péntek este 20:05!