Most szól:
Vezeti:
2022.05.09. Hétfő 19:36

Ez így OK?! - #multitasking - Trunk Tomi, Rátonyi Kriszta

Generációkon átívelő témát boncolgat legfrissebb adásában az Ez így OK?!. A “multitasking” - eredetileg angol kifejezés, de már teljesen beépült a magyarba is. Azt értjük ezalatt, hogy egyszerre több dologgal foglalkozunk. De vajon mitől lehetünk több dologban is sikeresek? Fodor Imi Rátonyi Krisztával (a Duna TV műsorvezetőjével) és Trunk Tomival (youtuber, alpesi síbajnok, Z generáció-szakértő) vesézi ki a témát. Ez így OK?! - #multitasking - Trunk Tomi, Rátonyi Kriszta. M2 Petőfi Tv, kedd, 20:40.

Régen a szüleink vagy a nagyszüleink még egy munkahelyen lehúzták a kötelező évtizedeket. 2022-ben azonban egy fiatal sokmindennel foglalkozhat egyszerre: lehet pl. színész, youtuber, zenész, térképész egy személyben. Mindenhez is érthet - és ezt a sokoldalúságot pedig a közösségi média is táplálja - főként ha azt nézzük, hogy sokan a Z (és most már A) generáció tagjai az Instagramot és Facebookot munkafelületként használják a mindennapokban.

Rátonyi Kriszta gyerekként kezdett színészkedni a Magyar Állami Operaházban. 14 éves korában vezetett először élőben műsort, és nagyon hamar kiderült, hogy ez a neki való hivatás. És a mai napig képernyőn van minden nap.

“Érettségi környékére kikristályosodott, hogy a kamerák előtt érzem jól magam. Könnyű dolgom volt olyan szempontból, hogy az élet is ezt adta. Kevésbé megy az ember olyan terület irányába, ami nem adja a sikereket” - kezdi a műsorvezető, aki hamar eldöntötte, mi lesz belőle, ha nagy lesz.


Rátonyi Kriszta

Ugyanerre a témára Trunk Tomi máshogy reagál.

“Gyerekkorában sok minden szeretne lenni az ember. Amikkel én ma foglalkozom, mindegyik dolog hosszú folyamat eredménye - leginkább a szenvedélyeimet raktam össze… Egyébként én pont úgy voltam vele, hogy olyan dolgokkal is foglalkoznom kell, amikben nem vagyok annyira jó - így jött a síelés is. Ma én számítok hivatalosan a legjobb síelőnek itthon, viszont soha nem volt mögöttem sportoló háttér - sem a szüleim oldaláról, sem a magaméról. Viszont kipróbáltam, és bevált” - folytatja a youtuber, aki szerint a sokoldalúság nem egyenlő a felületességgel.

“Ha én bármibe belekezdek, abban elmélyedek, azzal foglalkozom” - hangsúlyozza Tomi, aki úgy véli, a kulcs a lehetőségek kiaknázása.

Kriszta azzal nem ért egyet, hogy nem szükséges határokat húzni, és gyakorlatilag bárki bármit megtehet, bármivel foglalkozhat, nem kell specifikusan leragadni egy-két témánál, foglalkozásnál.

“Nekem a mindenhez is értéssel az a bajom, hogy nincsenek határok. Egy kicsit síelő vagyok, aztán írok egy könyvet, akkor író, aztán megint valami más… de meddig mehetek el?” - teszi fel a kérdést a műsorvezető.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kriszta Rátonyi (@ratonyikriszta) által megosztott bejegyzés

“Szerintem ezek a határvonalak az új generációk esetében fluidabbak, elmosódnak. Én szeretek kibontakozni, nem szeretek korlátokat húzni” - válaszol Tomi.

A sokoldalúságnak hátránya lehet, hogy az, aki mindenbe belefog, igazán semmiben nem tud hatalmasat alkotni, hogy kiemelkedő legyen. Tominak is meggyűlik a baja azzal, ha meg kell fogalmazni, ő miben a legjobb.

“Nehéz kérdés… Számomra mindig a történetek és a tartalom volt a legfontosabb. Nekem a különböző dolgaim nem zárják ki egymást. A fontos sztori mindegyikben ott van” - magyarázza a fiatal youtuber és hozzáteszi, nem szeretne választani.

Vajon mennyire lehetsz sokoldalú anélkül, hogy felszínes lennél? és vajonunalmas-e egy karrier, ha egyetlen szakmában teljesedik ki a művelője?

Fodor Imi vendégei Rátonyi Kriszta és Trunk Tomi! Ez így OK?! - #multitasking. M2 Petőfi TV, kedd, 20:45.

cover: ROMAN ODINTSOV fotója a Pexels oldaláról