Most szól:
Vezeti:
2022.06.03. Péntek 14:45

Petőfi Elektrik - Nyári Rezidencia!

Itt a nyár - és vele a Nyári Rezidencia! A leköszönő Tavaszi Rezidencia DJ-jét, Peter Makto-t Sikztah váltja a lemezjátszók mögött hétfőtől!

A Petőfi Elektrik Rezidencia programjában márciustól minden évszakban egy-egy kiemelkedő hazai DJ-t, producert látunk vendégül hétfő esténként 21 órától. A sokszorosan bizonyított, közismert előadók három hónapon keresztül a Petőfi Elektrik Rezidencia kiemelt vendégeiként mutatják be az általuk képviselt irányzatok múltját, jelenét és jövőjét. Évszakról évszakra egymásnak adják a stafétát, kiegészítve a már jól ismert Petőfi Elektrik csapatot.

A Petőfi Elektrik Nyári Rezidencia kiemelt vendége Sikztah. A nyári hónapokra megkapja a Petőfi Rádió stúdiójának kulcsát, melyet a nyár végéig őriz, majd augusztus végeztével átadja az Őszi Rezidencia kiemelt vendégének, akinek személye egyelőre legyen meglepetés...

Sikztah 

Ha vannak dolgok, amik alapján Sikztah egyértelműen leírható, akkor azok a designer sapkái, a limitált szériás sneakerei, high, és streetfashion érzékenysége és a csípőből jövő, több dimenziós zenei ízlése, ami már több mint 20 éve tartja őt a pályán.

Sokrétűségének köszönhetően így az egyik legkedveltebb szelektorává vált a hazai underground zenei világnak - és persze  nem ismeretlen a techno, a hip-hop, vagy épp a breakbeat/drum & bass közegében. Annál is kevésbé, hiszen zenei karrierje leginkább a '94-es Technics DMC dobogójától datálható.

Sikztah azonban nem csak DJ-ként és producerként brillírozik, de grafikusként, és országosan elismert programszervezőként is pörög, akinek nevéhez a mára már a kultikussá vált, több mint húsz éve dübörgő The Etiket; illetve a fesztiválszezon első hírnökének számító több mint egy évtizedes múltra visszatekintő DumDum Electronic Music Festival (ami egyben a nyugat-magyarországi régió legnagyobb techno fesztiválja is), az idén tíz éves RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat,  a szülővárosában, Győrben nyitott saját underground klubja, a DINAMO vagy éppen friss rezidenciája, a budapesti  Youtopia fűződik.

A hosszú idő, a markáns személyiség és megfelelően öntörvényű hozzáállás eredményeként Sikztah meghatározó karaktere lett a magyar party-életnek, aki folyamatosan hajtja az újabbnál újabb projekteket. Különleges szelektor, akinek szettjeit az előremutatás, egyediség és sajátos szabadság jellemzi, bátran kalandozik a stílusok között akár egy szetten belül is. A róla kialakult kép éppen annyira vált védjegyévé, mint a sapkák, vagy a cipői, vagy a határozott, energikus, sötét tónusú, megalkuvást nem tűrő #techno szettjei.

Petőfi Elektrik - nyári Rezidencia DJ Sikztah-val! Június 6-ától augusztus 29-éig minden hétfőn 21 és 22 óra közt a Petőfi Rádióban!

Első Nyári Rezidencia Sikztah-val: június 6 - kivételesen 22 órai kezdettel!