Most szól:
Vezeti:
2022.06.17. Péntek 11:49

Talpig Magyar - Ahogy a reformkor nyomot hagy

Vasárnaponként hallhatod a Talpig Magyart - a közelgő bicentenáriumi Petőfi Emlékévre hangolódás jegyében - a Petőfi Rádióban. A Petőfi Média Group gyártásában készülő műsor műsorvezetője Rédl Ádám. Talpig Magyar - vasárnap, 18:00, Petőfi Rádió!

A Talpig Magyarral a Petőfi Rádióban elindult a ráhangolódás a bicentenáriumi Petőfi Emlékévre, 2023-ra. A műsor mottója: Ahogy  a reformkor nyomot hagy. 

- A Petőfi-emlékév kapcsán a partnerintézményekkel közösen megalapozott, sokrétű stratégiai együttműködés, együtt gondolkodás eredményeként jöhetett létre ez a műsor, amelyen keresztül kurrens intellektuális és zenei csemegét kínálunk a hallgatóknak, változatosan körbejárva és bemutatva a Petőfi-emlékév programjait és a reformkor máig ható szellemi örökségét– mondja Béli Ádám, a Petőfi  csatornaigazgatója.

Rédl Ádám visszatérő tagja a Petőfi Rádió megújult csapatának. Vezetett már műsort - az Egy gondolat című zenés portréműsorban és a a Hét lemezében hallhattad -  és ő volt Nagy Feró rockműsorának szerkesztője is. Most új lendülettel vág bele az új feladatba.


Redl Ádám

- Nem véletlenül lett a Talpig Magyar szlogenje az ahogy a reformkor nyomot hagy, mert azt látom, hogy a korszak főhősei ma is üzennek nekünk, a jelenünkre is hatással vannak. A Talpig magyarral a célunk, hogy megmutassam, túl lehet és túl kell lépnünk a tankönyvek hasábjain. Az epizódokban még a reformkori költők is megszólalnak majd -  hamarosan az is kiderül, hogyan tesszük ezt lehetővé... – nyilatkozta a műsor indulása kapcsán a rádiós műsorvezető.

A műsor első epizódját június 12-én hallhattad a Petőfin - és most itt visszahallgathatod:

 

Tarts Rédl Ádámmal vasárnaponként, idézzük fel a reformkort együtt - és készüljünk a hamarosan kezdődő bicentenáriumi emlékévre! További részletek ma este Rédl Ádámtól a FRISSben az M2 Petőfi TV-n!

Talpig Magyar - Ahogy a reformkor nyomot hagy. Vasárnap, 18:00, Petőfi Rádió.

A Talpig Magyar a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. közreműködésével és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készül.