Most szól:
Vezeti:
2022.08.03. Szerda 09:36

Elektrik Masterclass: Jade

Az Elektrik Masterclass a Petőfi Elektrik részeként hazánk legelismertebb, legtehetségesebb DJ-it mutatja be. Minden meghívott vendég egy-egy kiemelkedő mestermunkával, egyszerre összegző és a jövőbe mutató mixszel készül, melyet többkamerás, extra látvánnyal, fényvilággal és vizuállal ellátott stream-en keresztül is közvetítünk élőben péntek esténként. A kilencedik adásban neurofunk. A lemezjátszók mögött az EATBRAIN alapítója: Jade ! 2022.augusztus 5, Petőfi Rádió és online!

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod live stream-en péntek este. A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba!

A Masterclassban: Jade

Jade neve a drum and bass körökben régóta tiszteletnek örvend, munkásságával már a kétezres évektől kezdve kulcsfontosságú szerepet tölt be a hazai és nemzetközi drum and bass szcéna formálásában.

Az általa 11 éve alapított EATBRAIN lemezkiadó a neurofunk subgenre legnagyobb kiadójának számít világszerte. A műfaj egyik legkeresettebb hazai exportcikkeként olyan európai fesztiválok tömegeit mozgatta már meg. Amerikában is hatalmas népszerűségre tett szert meghatározó hangzásával; turnéi keretében az USA-n kívül többször is eljutott Dél Amerikába, Új-Zélandra és Ausztráliába is, valamint a kiadó nevével fémjelzett EATBRAIN Night bulikkal számtalan európai szabadtéri és klubszínpadra vitte már el a hamisítatlan Eatbrain-hangzást.

A neurofunk műfajba vetett hite miatt kezdett el zenéket kiadni 2011-ben, ezek egytől egyig úttörő hangzásvilágot képviseltek egy olyan időszakban, amikor a zenei trendek teljesen másfelé tartottak. Mindez a mai napig meghatározza a kiadó identitását és sikerét is, Jade azóta is előremutatóan szelektál, aminek eredménye mostanra már több, mint 140 kiadvány megjelenése a kiadónál, több mint száz artist (producer) közreműködésével a világ több mint 30 országából.

Első saját zenéinek megjelenésétől kezdve (‘GOT LOST’) számait a drum and bass történetében klasszikusokként tartják számon. Egyéni és kollab megjelenései mellett Jade szívesen próbál ki nagyobb teret engedő zenei lehetőségeket, tagja a három főt takaró Clashtone nevű formációnak is. Karrierje során több mint 120 zene látott napvilágot a keze alatt, a DnB mellet mas stílusokat sem megvetve, breakbeat, techno es dubstep felé is kikacsintva.

Elektrik Masterclass - Jade! 2022. augusztus 5. - Petőfi Rádió és online!