Most szól:
Vezeti:
2022.08.11. Csütörtök 10:25

Elektrik Masterclass: Spike!

Az Elektrik Masterclass a Petőfi Elektrik részeként hazánk legelismertebb, legtehetségesebb DJ-it mutatja be. Minden meghívott vendég egy-egy kiemelkedő mestermunkával, egyszerre összegző és a jövőbe mutató mixszel készül, melyet többkamerás, extra látvánnyal, fényvilággal és vizuállal ellátott stream-en keresztül is közvetítünk élőben péntek esténként. A tizedik adásban a lemezjátszók mögött az Elektrik rezidense: Spike! 2022.augusztus 12, Petőfi Rádió - és online!

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod live stream-en péntek este. A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba!

A Masterclassban: Spike!

Spike Budapesten született - és már ötévesen kazettáról hallgatta a nyolcvanas évek vezető dj-inek szettjeit. Kamaszként elvarázsolta a Tini Disco-k világa - és ekkor határozta el: egyszer ő is a pult mögött fog állni.  Így ír a kezdetekről:

Szerencsére sokáig nem kellett erre várni, a család 15 éves koromban vidékre költözött, velük együtt én is zalai lettem, ahol sikerült összebarátkozom a helyi legnevesebb Dj-vel - és általa bekerültem kisebb diszkókba. A bulik elején játszhattam - akkor még bakelit lemezről -még az ezredforduló előtt. A 2000-es évek elejére már rendszeresn megfordultam a környék aktuális, legmenőbb klubjaiban is. Többször jártam Szlovákiában, Ausztriában és Szlovéniában is zenélni. 2008-ban pedig egy nagy vágyálmom teljesült: rádiós műsorvezető lettem egy zalaegerszegi kis körzeti rádióban, ahol igazán bedobták a mélyvízbe, hiszen a reggeli èbresztő műsor hangja lettem - minden komolyabb szakmai múlt nélkül. Dj-ként 2012-ben jött a nagy ugrás pillanata:  a legendás siófoki Palace Dance Club házigazdája lettem egészen a bezárásáig, 2018-ig.

 

A klub-DJ-zés mellett Spike rádiózott is tovább: kereskedelmi rádiókban dolgozott zenei szerkesztőként, műsorszerkesztőként és műsorvezetőként. 2021 elején került a Petőfi Rádióhoz  mint hangmérnök. És persze DJ-ként is hallhatod.

Az évek során rengeteg zenei stílust volt lehetőségem játszani, igazán univerzálisnak gondolom magamat ebben,  hiszen a soul, funk alapú zenéktől kezdve egészen a  pörgősebb elektronikus műfajok is érdekelnek, mint a  progressziv tech-house vagy éppen a techno. Ha van lehetőségem játszom is ezeket, de az igazán nagy szerelem mindig is a house volt. A house-ban azt szeretem, hogy állandóan meg tud újulni, változatos - ez  számomra nagyon fontos, mert zenében mindig keresem az új es egyedi hangzásokat. Az olyanokat, amelyek szettjeimet igazán “szpájkos"-sá teszik.

Az Elektrik rezidenseként szombatonként hozza el house-mixeit a Petőfi Rádióba.

 Elektrik Masterclass: Spike! Augusztus 12, 22:00 - Petőfi Rádió - és online!