Most szól:
Vezeti:
2022.08.17. Szerda 08:00

Elektrik Masterclass: Shabaam!

Az Elektrik Masterclass a Petőfi Elektrik részeként hazánk legelismertebb, legtehetségesebb DJ-it mutatja be. Minden meghívott vendég egy-egy kiemelkedő mestermunkával, egyszerre összegző és a jövőbe mutató mixszel készül, melyet többkamerás, extra látvánnyal, fényvilággal és vizuállal ellátott stream-en keresztül is közvetítünk élőben péntek esténként. A tizenegyedik adásban a lemezjátszók mögött: Shabaam!

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod live stream-en péntek este. A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba!

A Masterclassban: Shabaam!

Shabaam polgári nevén Benyeda László Kecelen született és dj-pályafutása  is ebben a kis alföldi városban kezdődött meg még 2000-ben. A legendás keceli Club Korona-ban tett szert komolyabb ismertségre, amelynek 8 évig állandó házigazdája és 3 (2010-2012) évig üzemeltetője is volt.

Shabaam 2013 és 2015 közt a kiskunhalasi DTD üzemeltetője és programszervezője is volt James Cole mellett - és a house/techno rendezvények egyik házigazdája.

Az évek alatt az összes jelentősebb hazai klubban és fesztiválon is megfordult és a mai napig visszajáró fellépőnek számít minden nívósabb eseményen. Volt alkalma Angliában, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is zenélnie. 2018-ban létrehozta Deep Colors-al közösen a Rawflex Music-ot, amely mára az egyik legsikeresebb hazai techno label-é nőtte ki magát. A szakma meghatározó nevei játsszák zenéit.

A 2010-es évek végén csatlakozott Dice Events ügynökséghez, amelynek jelenleg is aktív tagja és munkatársa. Produceri munkái is egyre nagyobb sikernek örvendnek, az elmúlt években olyan kiadókon jelentek meg munkái, mint a Sam Paganini-hez tartozó JAM, (itt vinyl-en is megjelent), vagy éppen a  Glenn Wilson által alapított Planet Rhythm, a Kaiserdisco által managelt KD RAW, vagy épp a Markantonio által igazgatott Analytictrail.

A mai napig a szervezéssel is foglalkozik,  havi rendszerességgel szervez bulikat Kecel és Kiskőrös térségében, így a dél-alföldi régió egyik máig meghatározó szervezője maradt továbbra is.

Elektrik Masterclass - Shabaam! 2022. augusztus 19. - Petőfi Rádió és online!