Most szól:
Vezeti:
2022.08.30. Kedd 08:00

Elektrik Masterclass: Andrea Lane!

Az Elektrik Masterclass a Petőfi Elektrik részeként hazánk legelismertebb, legtehetségesebb DJ-it mutatja be. Minden meghívott vendég egy-egy kiemelkedő mestermunkával, egyszerre összegző és a jövőbe mutató mixszel készül, melyet többkamerás, extra látvánnyal, fényvilággal és vizuállal ellátott stream-en keresztül is közvetítünk élőben péntek esténként. A tizenharmadik adásban a lemezjátszók mögött a Szelektrik nyertese: Andrea Lane!

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod live stream-en péntek este. A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba!

A Masterclassban: Andrea Lane!

Andrea Lane a club house és tech house műfaj szerelmese. Így mutatkozott be a Szelektrik TOP 10 versenyzőiről készült portrésorozatban:
Andrea 16 éves volt, amikor először állhatott lemezjátszók mögé, majd kiváló minősítéssel elvégezte a Mixdown DJ iskolát, ahol olyan nagy múltú lemezlovasoktól tanulhatott mint: Hamvai PG vagy Magonyi L, aki jelenleg is egy nemzetközileg is elismert duó tagja. 2017 nyarán részt vett az első DJ versenyén, amelynek köszönhetően zenélt a Balaton Sound fesztiválon. Sikeres megjelenésének köszönhetően a következő évben ismét meghívást kapott. Andrea rendszeresen megfordul magyarországi klubokban, rendezvényeken, de mellette fontosak számára a nemzetközi fellépések is: játszott már Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában  és Szlovákiában is.
Fellépett már az Amsterdam Dance Event-en,  a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei konferencia-, és fesztiváleseményén kétszer is és mixelt már Ibizán, az Ibiza Rocks Barban is.  2017 és 2018-ban jelölték a Ballantine’s Music Awards díjátadón az év felfedezettje/év áttörése kategóriában, majd 2019-ban elnyerte a 3. helyezést! Andrea Lane  önálló producer is, 2020 januárjában debütált a saját kiadója, a Finally Records.
Megjelenései a legnépszerűbb elektronikus zenei áruházakban, a Beatport és Traxsource TOP 100-as listáiban szerepeltek,  a ‘Look At Me’ c. dala pedig a Pete Tong és Danny Howard által vezetett BBC Radio 1 Dance műsorában is bemutatásra került. Jelenleg a Muzzaik duóval dolgozik közösen a következő tracken, amely egy elismert külföldi zenei kiadónál debütál majd.
A Szelektrik második fordulójában ezt a mixet hallhattátok tőle:

Elektrik Masterclass - Andrea Lane! 2022. szeptember 2. - Petőfi Rádió és online!