Most szól:
Vezeti:
2022.09.03. Szombat 06:00

Petőfi Elektrik - Őszi Rezidencia!

Itt van az ősz - és vele az Őszi Rezidencia! A leköszönő Nyári Rezidencia DJ-jét, Sikztah-t Jay Lumen váltja a lemezjátszók mögött hétfőtől!

A Petőfi Elektrik Rezidencia programjában márciustól minden évszakban egy-egy kiemelkedő hazai DJ-t, producert látunk vendégül hétfő esténként 21 órától. A sokszorosan bizonyított, közismert előadók három hónapon keresztül a Petőfi Elektrik Rezidencia kiemelt vendégeiként mutatják be az általuk képviselt irányzatok múltját, jelenét és jövőjét. Évszakról évszakra egymásnak adják a stafétát, kiegészítve a már jól ismert Petőfi Elektrik csapatot.

A Petőfi Elektrik Őszi Rezidencia kiemelt vendége Jay Lumen. Az őszi hónapokra megkapja a Petőfi Rádió stúdiójának kulcsát, melyet év végéig őriz, majd átadja a Téli Rezidencia kiemelt vendégének, akinek személye egyelőre legyen meglepetés...

Jay Lumen

A már gyermekként a DJ-világról és a zeneszerzésről álmodozó Jay Lumen már 8-9 évesen tudta, hogy ha felnő, mivel is akar foglalkozni -  hiszen az első szerelme: a zene.

A 8 év zenei iskolai előképzettség végképp meghatározta életének irányát - és bár folytatta tanulmányait, mindvégig tisztában volt azzal, hogy a szívét követve DJ és zeneszerző szeretne lenni. Mindent fel is tett egy lapra és életének egy pontján túl kizárólag az álmai megvalósítására koncentrált. Szerencsére a siker nem váratott sokat magára.

Jay Lumen üstökösként induló nemzetközi karrierje a mai napig töretlen lendülettel halad.  Ausztráliától Ázsián és Afrikán át egészen Észak- és Dél-Amerikáig mindenhol játszott/játszik folyamatosan. Az év több, mint 60%-át külföldön, turnézással tölti.

Olyan méltán világhírű klubokban játszott /játszik, mint az ibizai Space, Privilege, Eden, Destino, a berlini Tresor, a Ritter Butzke, a frankfurti Tanzhaus West, a kölni Bootshaus, a londoni EGG, a Pacha és a Bahrein Buenos Airesben, a Studio 80, vagy a Panama Amsterdamban, az Ellui Szöulban, a REX Párizsban, az Input Barcelonában, a Revolver Upstairs Melbourne-ben, a Space Miamiban, az Exchange Los Angelesben, a P7 Arena és a Sanctuary Dubaiban -  de a mexikói Mamitas Beach és kolumbiai Sonorama is vendégül látta már.

Emellett játszott/ játszik olyan fesztiválokon is, mint a mexikói (immár portugál) BPM, az Amsterdam Dance Event, a holland Verknipt, a Dockyard, a Lief, a WMC Miami vagy épp a perui Far Away Festival és a montevideói Manija Fest.

Producerként, zeneszerzőként szintén komoly sikereket mondhat magáénak. Több, mint 10 No.1 dal és megszámlálhatatlan Top 10-es szerzemény fűződik a nevéhez. Több olyan dala is van, melyek a Beatport (a legjelentősebb online zenei store) minden idők legsikeresebb szerzeményei között szerepelnek. Szerepelt a Club Chart UK legjobb 10 helyezettje között is.

A Beatstats statisztikafigyelő oldal összeállítása alapján Jay Lumen minden idők 3. legsikeresebb techno előadója a Beatporton, Enrico Sangiuliano mögött - olyan neveket megelőzve, mint Charlotte De Witte és Adam Beyer.

Készített közös dalt az élő legendával Green Velvettel, de Popoffal, Gary Beckkel és az akkor még az önmagához zeneileg közelebb tevékenykedő Umekkel is. Jay Lumen az egyetlen hazai Drumcode művész, aki immár több mint 10 éve dolgozik együtt Adam Beyerrel és méltán világhírű kiadójával. Ezt folytatandó még az idén szintén várható egy újabb szerzeménye a címke szárnyai alatt. Jay Lumen az egyetlen hazai előadónk, aki immár 3. éve szerepel a DJ Mag Alternative Top100 listáján, mely a DJ Mag szakmai összesítése évről évre. Számtalan nemzetközi magazin és rádió foglalkozik vele.

Olvashattunk cikket és interjút a Mixmag, a DJ Mag, a Faze Mag, a Dancing Astronauts, vagy az Only Techno hasábjain, de személyes vendége lehetett a BBC Radio 1 rádiónak is Londonban. Jelenleg a turnézás mellett, új szerzeményeire és saját Footwork kiadójára koncentrál. És persze: a Petőfi Elektrik - Őszi Rezidenciára!

Petőfi Elektrik - Őszi Rezidencia: Jay Lumen. Sszeptember 5-étől hétfő esténként a Petőfi Rádióban!