Most szól:
Vezeti:
2022.09.13. Kedd 12:21

Adom a dalod - Solére x Dánielfy Gergő és az Utazók

Az M2 Petőfi TV zenei láncreakciója folytatódik! Vajon hogyan alakítja saját stílusára Solére Dánielfy Gergőék dalát? Csütörtök este kiderül! Adom a dalod - Solére x Dánielfy Gergő és az Utazók. M2 Petőfi Tv, csütörtök, 20.40.

Múlt héten egy igazi zenei kihívással indult útjára az M2 Petőfi TV zenei láncreakciója, az Adom a dalod! Dánielfy Gergő és az Utazók a Köpök rátok c. Tankcsapda dalt dolgozták át - méghozzá nem is akárhogy: vonósokkal kiegészülve játszották le a zúzós slágert!

Most pedig ők dobják a stafétát Solére-nek - azaz Szigeti Zsófinak.

Szigeti Zsófi aka Solére 2016-ban alapította első saját zenekarát - amely lassan szólóprojektté alakult. Az elektronikus space-popban utazó énekesnő izgalmas minimál- hangszereléssel dolgozik, saját élményeit, érzéseit örökítve meg dalaiban. Első magyar nyelvű dala 2020-ban debütált.

Ez év novemberében őszintén vallott mentális betegségéről a Hold meg én c. dalban -a melyet magyarul és angolul is elkészített.

Az igazi áttörést a 2022-es év hozta meg a fiatal énekesnő számára. Solére a Petőfi Zenei Díj jelöltjei közt is szerepelt Másért c. szerzeményével, vezette a Petőfi Chartot Brenkával közös dalával - és végigturnézta az egész fesztiválszezont.

 

 

Solére most költözött új lakásba - Pató Marci pedig segít, ahol tud. A bútorszereléshez kicsit későn érkezett, de Zsófi talál neki feladatot...

Aztán belevágnak: Solére mesél a  vegyészmérnök szülők első reakciójáról, mikor lányuk bejelentette: zenész lesz. Megtudhatod, milyen volt számára tizedikesen elköltözni otthonról, és hogy hogyan alakult azóta a viszony a családdal.  És persze előkerül a dal is: Dánielfy Gergő és az Utazók azt a dalt adta feldolgozásra Zsófinak, amellyel  2018-ban A Dalban Gergő döntőbe is jutott.

Az adásból Zsófinak köszönhetően azt is megtudhatod, hogy Gergő fél-e a sötétben, szeret-e egyedül elaludni, és hogy hogyan hat a színház a zenei világára. És persze az is kiderül: mit szólnak az Utazók a feldolgozáshoz!

Adom a dalod - az M2 Petőfi TV zenei láncreakciója! Második adás - Solére x Dánielfy Gergő és az Utazók. M2 Petőfi TV, csütörtök 20:40!