Most szól:
Vezeti:
2022.09.21. Szerda 13:16

Adom a dalod - Mehringer x Solére

Az M2 Petőfi Tv láncreakciójában most két fiatal tehetség adja egymásnak a stafétát: Solére és Mehringer Marci! Solére lebegő, lágy nőies elektro-space-popjára vajon hogyan rezonál a rockzenében utazó pécsi banda? És kiderül az is, hogy Pató Marci lehetne-e ritmusszekció Mehringer Marci mellett a pécsi Sétatéren! Adom a dalod - Mehringer x Solére. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40!

Az M2 Petőfi TV zenei láncreakciója folytatódik! Múlt héten Solére adott - ahogy ő mondja - kicsit morcosabb, dacosabb - egyébként elektronikus - hangzást Dánielfy Gergő és az Utazók Azt mondtad c. dalának:

És feladta az új dalt a következő játékosnak. Az Üveghegy lesz a feladat!

Vajon mit kezd a dallal Mehringer Marci és zenekara, a Mehringer?

Mehringer Marci alig egy éve robbant be a zenei színtérre egy tehetségkutatóban, egy szál gitárral. Azóta megalapította saját zenekarát, a Mehringert.2022 nyara sikert hozott a fiatal pécsi csapatnak:  az első helyet a Fülesbagoly Tehetségkutatóban!

Sőt: Marci egy szál gitárral megnyerte a Veszprémi Utcazenei Fesztivált is! A Mehringer eddigi legsikeresebb dala a Hóvirág - amelyet Bekker Dávidéknál mutatott be Marci a Petőfivel a Reggelben, a klipet pedig a FRISSben. A klip mára már 600 ezer megtekintés felett jár a Youtube-on.

A két Marci - Pató és Mehringer -  a romantikus pécsi Sétatéren, a Leőwey Gimnázium előtt találkozott. Kiderül, mit jelent Marcinak a Sétatér - és mit Pécs, a pécsi zenészlét.

- Itt kb mindenki zenél. mindenkinek rossz, van akinek nagyon rossz és van akinek kicsit jobb a  rossznál - remélem, mi majd ez utóbbi csoportba fogunk tartozni - mondja nevetve.

A két Marci utcazenészként is jammel az Adom a dalod adásában - megnézheted, milyen ritmusszekció lesz Pató Marci - és az is kiderül, hogyan dolgozik a Mehringer, ha egy átdolgozás a feladat. Sőt: Marcinak köszönhetően azt is megtudhatod, hogy milyen volt Solére élete egyik legnagyobb partija és melyik a legbevállalósabb fellépő-szettje- meg persze sokminden mást is...

És persze az is kiderül, mit kezd majd a lágy, nőies elektro-space-poppal a rockzenében utazó Mehringer!

Adom a dalod - Mehringer x Solére. M2 Petőfi TV, csütörtök 20:40.