Most szól:
Vezeti:
2022.09.28. Szerda 09:24

Adom a dalod - Lóci játszik x Mehringer

Az M2 Petőfi TV zenei láncreakciójában generációváltás jön - és mégsem! Kiderül, hogy a korkülönbség ellenére mi a közös a Mehringerben és a Lóci játszikban! És persze sokminden más is: hogy milyen egy művészeti öttusázó, mennyire segít zenekart összetartani a társasozás - és hogy Pató Marci mennyire tájékozódik jól egy térképpel és egy iránytűvel a Mátrában! Meg persze az is: Milyennek látja a Lóci játszik a Mehriger slágerét, a Hóvirágot! Adom a dalod - Lóci játszik x Mehringer. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40.

Az M2 Petőfi TV zenei láncreakciója folytatódik! Legutóbb Solére Üveghegy c. dala kapott egészen új hangzást a Mehringer jóvoltából:

És Mehringer feladta az új dalt a következő játékosnak. A feladat: a Hóvirág!

Vajon mit kezd a dallal a Lóci játszik?

A Lóci Játszik 2014-ban alakult. Frontermbere, a vajdasági Zentáról származó Csorba Lóci volt esküvői zenész, írt filmzenét is (VAN 2014) mire megalapította a Lócoi játszik-ot.   A  zenekar első nagy slágere a Nem táncolsz jobban mint én lett 2016-ban - amelynek egy mutációja (Nem strandolsz jobban mint én)  a STRAND Fesztivál himnuszaként hódította  meg az egész ország szívét. Ma már több, mint egymilliószor játszották le a dalt a Youtube-on.

A banda 2017-ben Fonogram Díjat nyert és megnyerte a Nagy-Szín-pad versenyét is. Azóta is megkerülhetetlen fellépője a kisebb és nagyobb fesztiváloknak.

Az Adom a  dalod adásában Pató Marci ezúttal túracuccot húz és nekivág a  Galyatető erdeinek.

Ott találkozik Lóciékkal - kisebb navigációs nehézségek leküzdése után. Merthogy a zenekar alkotótáborba vonult épp vissza  Mátrába. Vajon min dolgoznak? És miért társasoznak a verandán? Az Adom a dalod adásából kiderül!

Megtudhatod azt is, hogy miért tekinti magát művészeti öttusázónak Lóci, hogy látja: mennyire változtatja meg életét és munkáját az, hogy hamarosan apuka lesz, és mesél kicsit Zentáról is. Sőt: a Lóci játsziknak köszönhetően az is kiderül, hogy mi az a hazugság, amit Mehringer Marci a legtöbbször mondott ki élete során!

És persze az is, hogy milyennek látja a Lóci játszik a Mehringer legnagyobb slágerét, a Hóvirág-ot!

Adom a dalod - Lóci játszik x Mehringer. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40!