Most szól:
Vezeti:
2022.11.09. Szerda 14:04

Az Akusztikban: Asphalt Horsemen

Az Asphalt Horsemen dalai - Akusztikra hangolva! Vendég: Alapi István. November 13-án 23 órától a Petőfi Rádióban, november 14-én 21:15-től a Petőfi TV-n!

Eleinte örömzenélésnek indult - aztán zenekar lett belőle. 2010-ben, Gödöllőn kezdtek a tagok a meglévő zenekaraik mellett, saját maguk szórakoztatására összejárni hetente - és eljátszották kedvenc dalaikat. Volt,  hogy mindenki felírta egy lapra a kedvenc számát és sorsot húztak, kiét tanulják meg a következő hétre. Így alakult, hogy amikor már volt pár feldolgozásuk a Lynyrd Skynyrd-től, a Black Stone Cherry-től, vagy éppen a Pride&Glory-tól, úgy döntöttek, elkezdenek saját nótákat írni.

2013 végére elkészült az első teljes, 12 számos lemezanyag, ami 2014 március elején jelent meg szerzői kiadásban “Asphalt Horsemen” címmel. Ezen a korongon több neves hazai előadó is vendégeskedik, így többek között: Ferenczi György (Rackajam), Szabó Attila (Csík Zenekar), Jesse James (Hollywood Rose) és Hegyi Kolos (Magma Rise).

2014-ben a MAHASZ Fonogram magyar zenei díjátadón az év felfedezettje kategóriában a zenekar bekerült az első öt közé. A lemez megjelenését követően számos magyar-, és európai (finn, olasz, cseh, román) klubkoncerten és fesztiválon lépett fel a zenekar.

Az Akusztik koncertre Alapi Istvánt hívták meg vendégelőadóként.

Az Akusztikban: Asphalt Horsemen. November 13-án 23 órától a Petőfi Rádióban, november 14-én 21:15-től a Petőfi TV-n!