Most szól:
Vezeti:
2022.11.22. Kedd 13:14

Adom a dalod - Ocho Macho x Szakács Gergő

A Petőfi Tv zenei láncreakciójában a nyolc szombathelyi macsó megmutatja, milyen, mikor egy igazán szenzitív dalhoz kell nyúlniuk értő kezekkel - az eredmény magáért beszél! Az adásban családi legendákba is betekintést kaphatsz: megtudhatod pl. azt is, hogy hogy nem lett végül operaénekes Kirchknopf Gergő nagypapája, de mit adott át a zene szeretetéből unokájának...Adom a dalod - Ocho Macho x Szakács Gergő.M2 Petőfi TV, csütörtök, 20.40.

Az Adoma  dalod múlt heti adásában Szakács Gergő csavart egy erőteljeset a Junkies slágerén. Ilyen volt, a Miattad iszom te állat! - kicsit lírai, de közben humoros-kikacsintós verzióban:

Barbaró Attila és Szekeres Andris vették a lapot, és nagyon jól szórakoztak a régi-új dalon. Aztán  Gergő feladta a feladatot a következő játékosnak: a feldolgozandó dal a Képtelen lesz!

Vajon mit kezd majd Gergő dalával a műsor e heti főszereplője, az Ocho Macho?

A 2003-ban alakult Ocho Macho  zenekar meghatározó és egyben hiánypótló szerepet tölt be a hazai zenei életben. Stílusuk reggae-, ska-, punk-, és latin elemeket vegyít mesterien. Fennállásuk alatt számos listavezető dalt köszönhetünk nekik. Az országos ismertséget a Jó nekem! c.dal hozta meg a bandának.

A szombathelyi gyökerekkel rendelkező nyolc macsó eddig öt nagylemezt készített, amelyből három arany, kettő pedig platina minősítést kapott. A zenekar hosszú évek óta a hazai fesztivál-, és klubélet megkerülhetetlen szereplője.

Az Adom a dalod adásában Kirchknopf Gergő megmutatja Pató Marcinak kedvenc szigetét - és elmeséli, hogy mit jelent számára a kiterjesztett lokálpatriotizmus, hogy miért érzi jól magát a Szombathely-Körmend tengelyen.

Sőt: Gergő családi legendákat is megoszt: megtudhatod  azt is, hogy hogy nem lett végül operaénekes nagypapája - aki amúgy Simándi József szobatársa volt a kollégiumban -  és mit adott át a zene szeretetéből unokájának. Azzal is meglap miket, hoyg elárulja: az Ocho Macho - tkp.: véletlen volt...És kiderül, hogy már eleve van egy közös pont Szakács Gergő és az Ocho Macho munkásságában: ez pedig: a Flow!

Gerinek köszönhetően kiderül az is, hogy Szakács Gergő  hogyan tanult gitározni és miért kellett titokban tartania ezt egy ideig - és hogy lehet-e olyan popzenét csinálni, amely komoly üzenet átadására is képes. És persze  a műsorban kiderül az is, hogy szól a Képtelen - Ocho Macho-alapokon...

Adom a dalod - Ocho Macho x Szakács Gergő. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40.