Most szól:
Vezeti:
2022.12.01. Csütörtök 10:23

Adom a dalod - Nótár Mary x Ocho Macho

Egy különleges mikrofon, amit csak egy énekesnő tarthat a kezében, egy különleges ska-gyerekdal - amit csak igazi macsó apukák engedhetnek meg maguknak - és egy egészen váratlan jazz-manouche feldolgozás - amire csak igazi zenei virtuózok képesek! Adom a dalod - Nótár Mary x Ocho Macho. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20.40.

Az Adom a dalod múlt heti adásában az Ocho Macho igazi bulihangulatot varázsolt a színpadra Szakács Gergő dalának átdolgozásával. Így szólt machosan a Képtelen:

Ezen a héten az ő dalukkal kell, hogy megbirkkózzon egy olyan előadó, aki egészen más stílusból érkezik - és az ország Szombathelytől talán egyik legtávolabbi pontjáról, Taktaharkányból indult! A feladat a Hegyi tolvaj lesz!

És aki kapja: Nótár Mary!

Nótár Mary, a mulatós zene koronázatlan királynője. Hatalmas utat járt be, míg szülőfalujától, Taktaharkányból eljutott az országos ismertségig és a nagyszínpadokig. Pályafutását 20 évvel ezelőtt kezdte - azóta bezsebelt 2 Fonogram-díjat, megjelent 13 szólóalbuma - és rengeteg videója. Mary 2010-ben mutatta meg először, hogy nem csak a mulatósban, de a popzenében is ott van a szeren: első önálló klipje, a Vártalak hatalmas sikert hozott.

Mary legnagyobb sikere az elmúlt években a Rázd meg c. dal volt - 30 millió feletti nézettséggel.

De a siker nem teszi tétlenné: idei 20 éves jubileumát koncert-turnéval - és egy új formáció elindításával ünnepelte.

 

 

 

 

 

Az Adom a dalod adásában Marcival meglesheted Mary épülő házát, és megtudhatod, miért nem vágyik az énekesnő a fővárosi nyüzsgésre, miért érzi magát jobban vidéki lányként egy  kisbirtokon álló családi házban - ami egyébként artdeco stílusban, arany-bézs-fehér-barna színharmóniában fog tündökölni, ha elkészül.

- Nonstop utazom, bulizom - és mikor kis szabadidőm van, akkor nagyon kell egy is nyugalom - meséli Marcinak - és az is, hogy ne legyek mindig emberekkel körbevéve.

Mary jóvoltából megtudhatod majd az Adom a dalod adásából, hogy Kirchknopf Geriék elgondolkodtak-e már azon, hogy a nyolc macsónak kellene egy női zenekari tag, és hogy vannak-e attrocitások az Ocho Macho turnébuszában. És hogy vajon csinálnának-e mulatós számot a macsók.

És persze megtudhatod azt is, milyen a ska-alapokra épített Hegyi tolvaj - ha kap egy jazz-manouche csavart!

Adom a dalod - Nótár Mary x Ocho Macho. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40.!