Most szól:
Vezeti:
2022.12.07. Szerda 15:11

Elektrik Masterclass: Jay Lumen

Egyéves a Petőfi Elektrik! A szülinap alkalmából a Masterclassban az Elektrik rezidens DJ-it láthatod/hallhatod egészen 2022 végéig! A negyedik szülinapi kiadásban Jay Lumen áll a lemezjátszók mögött! Elektrik Masterclass - Jay Lumen! Petőfi Rádió és a Rádió Youtube-csatornája - december 9, 22.00.

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod is streamen péntek este! A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba! Az egyéves Petőfi Elektrik most rezidens Dj-ivel ünnepel: mostantól péntekenként láthatod is azokat, akiket egy éve hallgatsz a Petőfi Elektrik adásaiban!

A Masterclassban: Jay Lumen!

Jay Lumen nemzetközi színtéren az egyik legismertebb és legelismertebb magyar dj és producer, a magyar techno leghangosabb szócsöve külföldön: Katalóniától Kolumbiáig alig van olyan szeglete a világnak, ahol nem állt még a dj pult mögött.

Gyermekkorától kezdve foglalkozik zenével, 8 évig tanult ének-zene tagozaton. Iskolai évei alatt a hegedű volt az ő hangszere, de korán rájött, hogy ötleteit számítógéppel tudja legjobban formába önteni. Autodidakta módon ismerte meg a szintetizátort.

Megjelenéseivel rendszeres szereplője az amerikai Balance Record Pool Chart 50-es listájának, melyet nemzetközi eladások és neves DJ/Producerek véleményezései alapján állítanak össze.

Az XMAG partymagazin beválogatta egyik legsikeresebb szerzeményét (Jay Lumen - Lima / Original mix) az általa megjelentett Progressive Future című mixCD-jének tracklistájába, mely 15.000 példányban volt elérhető.

Az elmúlt évek során nem egyszerű dolgot vitt véghez: úgy tudta elérni, hogy világszerte ismertté váljon a neve, hogy közben megmaradt az undergroundosabb hangzásvilágánál. Producerként rendre a Beatport toplistáit döngeti a techno és tech-house kategóriákban, a stúdióból kilépve pedig bejárta már hazánk mellett az ibizai klubokat és megismertette magát az ausztrál és amerikai közönséggel egyaránt. Jay Lumen az eddigi egyetlen hazai előadónk aki immár 3. alkalommal megszakítás nélkül szerepel a brit DJ Mag Alternative Top100 DJs legjobb 100 nemzetközi DJ-je között. Olyan előadókat is megelőzött, mint Joseph Capriati, Sam Paganini, Monika Kruse, Dax J, vagy a német FJAAK duó.

Lehetősége nyílt rá, hogy a szakma igazán nagy neveivel dolgozhasson együtt: Richie Hawtin kiadója, a Minus turnéja során egyedüli magyarként állt a színpadra, és Green Velvettel is készített közös számot.

Elektrik Masterclass - Jay Lumen! Petőfi Rádió és a Rádió Youtube-csatornája - december 9, 22.00.