Most szól:
Vezeti:
2022.12.08. Csütörtök 22:56

Magas és Mély: Dorogi Péter

Debrecenben született, de Balatonon nőtt fel. Dobórára járt, de gitáros lett. Közgazdásznak tanult, de mégis 20 éve áll zenei színpadokon. A Magas és Mély-ben a Kistehén egykori tagja, az Intim Torna Illegál egykori frontembere, a DOROGI projekt alapítója: Dorogi Péter! Magas és Mély: Dorogi Péter. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40!

Dorogi Pétert  a Kistehén Tánczenekarból ismerte meg először az alternatív szcéna, aztán lassan a fesztiválközönség is.

2010-ben az Intim Torna Illegál hozta meg számára az áttörő, nagy sikert - melyben már énekesként állt a színpadon.

A zenekar 11 sikeres éve után Péter szólókarrierbe kezdett. Jelenleg a DOROGI formációval lép fel - nemrég láthattad a PetőfiLIVE stúdiójában is!

A Magas és Mély-ben Takács-Koltay Annának elmeséli, hogyan került debreceni gyerekként a Balatonra, és ott hogyan állt színpadra már hétévesen szülei éjszakai retró-bárjában. És hogy igazából kiskorában kislánynak nézték.

- Olyan lányos pofim volt - meséli nevetve Takács-Koltay Annának - lehet, hogy azért, mert az édesanyám a bátyám után egy lányt szeretett volna szülni - ezért hasonlítottam egy kislányhoz. És még erre rájött  a hosszú haj is. Sőt: volt bundesliga frizurám is. arról még fotó is van valahol. 

Peti szülei a Hullám üdülőben dolgoztak Balatonföldváron - így Peti ott töltötte idejét a bárban esténként. Dobolhatott a dobos mellett míg nem jött el a lefekvés ideje. Közben elkezdett gitározni - és színpadon is megmutathatta a számokat amiket megtanult. Így indult ez a zenei pályán...

De hogy lett ebből Kistehén? És Intim Torna Illegál? És most merre megy a DOROGIval? Kiderül a Magas és Mély adásából!

Magas és Mély - Dorogi Péter. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.