Most szól:
Vezeti:
2022.12.13. Kedd 15:15

Elektrik Masterclass: Sikztah

Egyéves a Petőfi Elektrik! A szülinap alkalmából a Masterclassban az Elektrik rezidens DJ-it láthatod/hallhatod egészen 2022 végéig! A z ötödik szülinapi kiadásban Sikztah áll a lemezjátszók mögött! Elektrik Masterclass - Sikztah! Petőfi Rádió és a Rádió Youtube-csatornája - december 16, 22.00.

A Petőfi Elektrik Masterclass című műsora egyszerre ad látványt és hangélményt: a stúdióban zenélő DJ-t különleges vizuál kíséretében láthatod is streamen péntek este! A műsor további különlegessége, hogy a legjobb hazai DJ-k mellett alkalmanként az elektronikus zene nemzetközi sztárjai is tiszteletüket teszik a Dunán úszó stúdiónkban. A DJ-k csak a Petőfi Elektrikben hallható exkluzív mixekkel érkeznek az Elektrik Masterclass sorozatba! Az egyéves Petőfi Elektrik most rezidens Dj-ivel ünnepel: mostantól péntekenként láthatod is azokat, akiket egy éve hallgatsz a Petőfi Elektrik adásaiban!

A Masterclassban: Sikztah!

Ha vannak dolgok, amik alapján Sikztah egyértelműen leírható, akkor azok a designer sapkái, a limitált szériás sneakerei, high-, és streetfashion érzékenysége és a csípőből jövő, több dimenziós zenei ízlése, ami már több mint 20 éve tartja őt a pályán.

Sokrétűségének köszönhetően így az egyik legkedveltebb szelektorává vált a hazai underground zenei világnak - és persze  nem ismeretlen a techno, a hip-hop, vagy épp a breakbeat/drum & bass közegében. Annál is kevésbé, hiszen zenei karrierje leginkább a '94-es Technics DMC dobogójától datálható.

Sikztah azonban nem csak DJ-ként és producerként brillírozik, de grafikusként, és országosan elismert programszervezőként is pörög, akinek nevéhez a mára már a kultikussá vált, több mint húsz éve dübörgő The Etiket; illetve a fesztiválszezon első hírnökének számító több mint egy évtizedes múltra visszatekintő DumDum Electronic Music Festival (ami egyben a nyugat-magyarországi régió legnagyobb techno fesztiválja is), az idén tíz éves RómerKvelle könnyűzenei koncertsorozat,  a szülővárosában, Győrben nyitott saját underground klubja, a DINAMO vagy éppen friss rezidenciája, a budapesti  Youtopia fűződik.

A hosszú idő, a markáns személyiség és megfelelően öntörvényű hozzáállás eredményeként Sikztah meghatározó karaktere lett a magyar party-életnek, aki folyamatosan hajtja az újabbnál újabb projekteket. Különleges szelektor, akinek szettjeit az előremutatás, egyediség és sajátos szabadság jellemzi, bátran kalandozik a stílusok között akár egy szetten belül is. A róla kialakult kép éppen annyira vált védjegyévé, mint a sapkák, vagy a cipői, vagy a határozott, energikus, sötét tónusú, megalkuvást nem tűrő #techno szettjei.

Az Elektrik Masterclassban az Elektrik Nyári Rezidencia DJ-je: Sikztah! Petőfi Rádió és a Rádió Youtube-csatornája - december 16, 22.00.