Most szól:
Vezeti:
2022.12.14. Szerda 16:10

Adom a dalod - Boggie x DOROGI

Az Adom a dalod adásából ma kiderül, mivel lehet lenyűgözni Dorogi Petit és barátait! És azt is megtudhatod, milyen az mikor a sallangok eltűnnek az ember életéből - ahogyan Csemer Bogi látja kétgyerekes anyukaként. Kiderül, hogy lehet én-időd legózás vagy színezés közben, és azt is megtudhatod, miért ül 8 éve Boggie fiókjában az Árnyék...és persze az is, hogy mit tud kezdeni Boggie DOROGI Csillagtengeren c. dalával. Adom a dalod - Boggie x DOROGI. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40.

Az M2 Petőfi Tv zenei láncreakciójában legutóbb DOROGI villantott: Dorogi Petiék Nótár Mary Szoszi van c. számát tették át rock alapokra:

És feladták a leckét a következő játékosnak. A feldolgozandó dal a Csillagtengeren lesz.

És aki kapja: Csemer Boglárka - azaz Boggie!

Boggie kamaszkora óta a zenének él. Három nyelven - angolul, franicául és magyarul - énekel. 2014-ben Parfüm c. dalával tűnt fel- amely  körbejárta az egész világot.

2015-ben A DAL válogatóját nyerte meg és így ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon is.

Legújabb lemezére öt évet kellett várni -de ő nem élte meg ezt ilyen hosszú kihagyásként - mert közben két gyereke született. A Fragilité nagyon izgalmas anyag lett: a francia sanzonok világától az indie-popon át a világzenéig húz markáns zenei ívet.

Marci kifaggatja Boggie-t a gyerekes anyuka-mindennapokról, arról, hogyan talál magának én-időt, és beszélgetnek az Árnyék c. dalról is, mely 8 évet várt Boggie fiókjában arra, hogy megszólalhasson.

A dal nehéz témát érint: a függőséget. Boggie édesanyja alkoholizmusán keresztül kényszerült megtapasztalni, mit is jelent ez. azt mondja, a szöveget nem merte végül maga megírni: Grecsó Krisztiánt kérte fel.... hogy pontosan miért, kiderül az Adom a dalod adásából!

Boggie jóvoltából megtudhatod, hogy Dorogi Peti miért csak 30 évesen döntötte  el, hogy zenész lesz, hoyg segít a zene Petinek a mindennapi alvásban és hogy miért nem fotózkodnak a Dorogi gyerekek a médiában.

Boggi franciás, hatnyolcados, jazz-es irányba indul el a Csillagtengeren (nel) - de vajon elbírja-e a dalszöveg?

És az is kiderül, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember lenyűgözze Dorogi Petit és barátait....

Adom a dalod - Boggie x DOROGI. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20.40.