Most szól:
Vezeti:
2023.01.03. Kedd 15:18

Adom a dalod - Oliver from Earth

Az Adom a dalod első 2023-as adása PETŐFI 200 különkiadás! A dalok mellett a verseké lesz a főszerep. Patocska Olivér irodalomról, Pilinszkyről, Petőfiről és arról, mennyire fontos számára a vers. Milyen Petőfi, ha Patocska Olivér hangján szólal meg? És hogy tud segíteni ebben a projektben Juhász Anna irodalmár? Adom a dalod - PETŐFI 200 különkiadás - Oliver from Earth! M2 Petőfi TV, csütörtök, 20.40!

Dalok mellett versek az Adom a dalod első 2023-as adásában! Az adás főszereplője Patocska Olivér, az Oliver from Earth alapítója ugyanis nagy vers-rajongó.

Patocska Olivér karrierjét a By the Way fiúbandában indította.

Olivér később szólókarrierbe kezdett, majd megalapította saját zenekarát, az Oliver from Earth-t. 2019-ben a Budapest dala felhívására készült, a Város az enyém c. dalukkal ifjú tehetség díjat nyertek.

Számos ismert hazai előadóval készítettek már közös dalt: pl. Lábas Viki, Kohánszky Roy, a Tha Shudras vagy épp Fura Csé.

Olivérhez mindig közel állt az irodalom: a Pilinszky Másként pályázatra írt Szörnyek c. daluk harmadik helyezett lett.

A zenekar műfaji palettája sokszínű: a versek mellett még a sorozat-főcímdal is elfér a repertoárban. Legismertebb daluk a  Lófejű.

Olivér és Marci a Kertész Imre Intézetben találkoznak - abban a szobában, ahol a Pilinszky-klipet forgatták. Olivér elmondja hogy hogyan változtatta meg az életét a pályázat és a vers-megzenésítés, mint feladat hogyan vált jelentőssé számára.

Legújabb albuma egy szerelmes album lesz, amelyet egészen különleges munkamódszerrel készített. Először verseket írt - majd azokat zenésítette meg.

A beszélgetés a Petőfi-szobornál folytatódik. Az adásból megtudhatod, Olivér számára mi a fontos Petőfi költészetében és hogy miben érzi magát rokon-léleknek a 200 éve született költővel. A Petőfi Irodalmi Múzeumban is elmehetsz Olivérrel és Marcival - és kiderül, hogy ki Olivér kedvenc hazai vers-megzenésítéssel is foglalkozó művésze...

Az adom a dalod adásában Olivér feladata két vers-megzenésítés lesz: a Szülőföldemen és a Sohasem volt az szerelmes c. Petőfi vers.  Segítséget is kap: Juhász Anna irodalmártól kérdezhet versekről, vers-megzenésítésről és irodalomról a Bekérdező c. rovatban!

Vajon milyen Petőfi ha Patocska Olivér hangján szólal meg? Kiderül az Adom a dalod - PETŐFI 200 különkiadásából!

Adom a  dalod - Patocska Olivér. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40.