Most szól:
Vezeti:
2023.01.04. Szerda 12:40

Petőfi Elektrik - DJ-k a Rádióban péntek, szombat és vasárnap esténként!

2023-ban is vár a Petőfi Elektrik a legújabb elektronikus zenékkel péntek, szombat és vasárnap este! A sorozat házogazdája Csáki Attila, rezidens DJ-i 2023-ban: JumoDaddy, SanFranciscoBeat, Dj Spike, Andrea Lane, Matt Klear és Danaps!

Második évében változik, de veled marad az Elektrik! 2023-ban pénteken, szombaton és vasárnap várnak a sorozat rezidens DJ-i a legizgalmasabb elektronikus zenei újdonságokkal hétről hétre!

PÉNTEK ÉJJELTŐL SZOMBAT HAJNALIG:

Andrea Lane, Jumo Daddy, SanFranciscoBeat, Danaps

PÉNTEK 22:00: Andrea Lane!

Andrea Lane a tavalyi SZELEKTRIK verseny nyertese! A club house és tech-house szerelmese. Így mutatkozott be a Szelektrik TOP 10 versenyzőiről készült portrésorozatban:

Andrea 16 éves volt, amikor először állhatott lemezjátszók mögé, majd kiváló minősítéssel elvégezte a Mixdown DJ iskolát, ahol olyan nagy múltú lemezlovasoktól tanulhatott mint: Fellépett már az Amsterdam Dance Event-en,  a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei konferencia-, és fesztiváleseményén kétszer is és mixelt már Ibizán, az Ibiza Rocks Barban is.  2017 és 2018-ban jelölték a Ballantine’s Music Awards díjátadón az év felfedezettje/év áttörése kategóriában, majd 2019-ban elnyerte a 3. helyezést!

Andrea Lane  önálló producer is, 2020 januárjában debütált a saját kiadója, a Finally Records.nyarán részt vett az első DJ versenyén, amelynek köszönhetően zenélt a Balaton Sound fesztiválon. Sikeres megjelenésének köszönhetően a következő évben ismét meghívást kapott. Andrea rendszeresen megfordul magyarországi klubokban, rendezvényeken, de mellette fontosak számára a nemzetközi fellépések is: játszott már Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában  és Szlovákiában is.

Megjelenései a legnépszerűbb elektronikus zenei áruházakban, a Beatport és Traxsource TOP 100-as listáiban szerepeltek,  a ‘Look At Me’ c. dala pedig a Pete Tong és Danny Howard által vezetett BBC Radio 1 Dance műsorában is bemutatásra került. A Szelektrik győzteseként nyerte el a lehetőséget, hogy egy évig az Elektrik rezidens DJ-jeként bizonyíthasson. Péntekenként vele kezdődik az elektronikus zenei sáv a Petőfi Rádióban!

PÉNTEK 23:00: JumoDaddy!

JumoDaddy, azaz Horváth Gáspár a kezdetektől az Elektrik rezidens DJ-je. zenei pályafutása kezdetén  magyar közönség számára először mint az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban tagja lett ismert - ám évek óta DJ-zik és producerként is sok saját számot, remixet készített. Közel húsz éves színpadi rutinnal a háta mögött az ország egyik legsokoldalúbb DJ-producere, évek óta a legnagyobb belföldi fesztiválok hazai headlinere. A Los Angeles-i Play Me Records hivatalos művésze, akinek a külföldi DJ szcéna olyan nagyjai játszák dalait mint Skrillex, Diplo, Dillon Francis vagy Afrojack. A hazai piacon saját zenekarai mellett dolgozott már együtt többek között olyan előadókkal, mint a Halott Pénz, a Margaret Island, a Brains, a Jetlag, Lotfi Begi, Fluor, Felcser Máté vagy Bye Alex. A DJ Szövetség - Ballantines Music Awards háromszoros nyertese az „Ungerground Hazai DJ” kategóriában. A 2018-as Petőfi Zenei Díj nyertese “Az Év DJ-je” kategórában, emellett pedig több Fonogram díj jelölést is magáénak tudhat. Az Elektrik PANO sorozatot az ő mixével nyitotta a Petőfi 2022 tavaszán.

SZOMBAT 00:00-01:00 - San Francisco Beat

A SanFranciscoBeat név mögött álló Kovács Krisztián tizennégy évesen, 1996-ban kezdett összebarátkozni a lemezjátszókkal. Első inspirációit DJ Newl tech-house szettjei adták, ezért a kezdeti időszakban leginkább tech-house és hard-house zenéket pakolva igyekezett megnyerni közönségét. Próbálkozásai olyannyira jól sikerültek, hogy a 96-os debütálás után szinte rögtön az underground szemléletéről elhíresült, illegális bulik havi rezidense lett. Ennél jobb kezdőlökés aligha kell egy dj-karrier beindulásához! Krisztián 98-ban már a legnagyobb budapesti klubokban, például az E-klub Underhouse-estjein fedte fel lemezes-táskájának titkait...de nem állt meg itt!

Az általa játszott, egyre szélesedő zenei spektrum mind nagyobb érdeklõdést kapott.Ennek bizonytékaként lehetett ő a Viasat televízió 2001-es 'Bár' –valóságshow lemezlovasa, s egyben a Budapest Parádén induló Viasat-kamion dj-je. Ettől kezdve egyre mozgalmasabb éjjelek köszöntöttek SanFranciscoBeatre: techno- és proggie-bulik közkedvelt művészeként koptatta tovább a lemezjátszótűket erdős fesztiválokon és zárt bulikon éppúgy, mint Budapest menő kávéházaiban és klubjaiban. 2002-ben, újabb jelentős mérföldkőhöz érve, Slam Jr. Strictly-csapatának tagja lett, s ennek köszönhetően alkalma nyíltproduceri vágyainak beteljesítésére. Zenéi azóta az E-Klub válogatásalbumán (No Way / 2003), a Free Magazin korongján (Strictly One rmx / 2004) is megjelentek. 2004. őszén megjelent a Slam Jr. gondozásában a Strictly! Promo elnevezésű E.p., amit munkatársával, Alpha Beat/BlackNavy-vel együtt közösen készítettek el. A korong jelentős belföldi és nemzetközi sikereket tudhat magáénak.

2007-ben megjelent közös szerzői lemeze Slam Jr-ral a Monday2Sunday. Amit az év albumának is választottak. Ezek után elkészítette saját önálló lemezét, ami 2008-ban látott napvilágot és az After.Hours névre keresztelte. Hangzásvilágában teljesen egyedülálló és rengeteg újítást tartalmaz a lemez. Nemrégiben megjelent maxi lemeze a FADE recordsnál a vártnál is nagyobb sikert hozott hisz olyan nevek pörgették mint Hernan Cattaneo, Chris Fortier, Jeff Bennett, vagy a világsztár SASHA...

SanFranciscoBeat a Petőfi Elektrik rezidens DJ-e a műsor indulásától. Nyáron számos fesztiválon láthattad - hallhattad.

SZOMBAT 01:00-02:00 DANAPS

Danaps, azaz Zólyomi Dani most csatlakozik az Elektrik rezidens csapatához! Így ír magáról:

Otthonról hoztam a zene szeretetét, már gyerekkoromban is tudtam, hogy ebben szeretnék elhelyezkedni és ez tenne boldoggá. Szerencsére több mint 10 éve van lehetőségem ebben a közegben dolgozni és bontogatni a szárnyaimat. Az elmúlt években több területen volt esélyem kipróbálni magam, de eddig leginkább a háttérben tevékenykedtem, mint technikus vagy kreatív gyártó - és közben építgettem a saját álmaimat. Az évek alatt több olyan mainstream DJ munkáját is segíthettem, akik a rádiókban is tevékenykednek. Együttműködtem több hazai céggel az élet minden területéről, intrókat és hangzóanyagokat gyártottam több külföldi előadónak, mint például ATB, Cascada, Groove Coverage, Master Blaster, Salvatore Ganacci vagy Fritz Kalkbrenner.

Kipróbáltam magam és a tudásom külföldi rádióknál is mind kreatív gyártás, mind saját mixműsor tekintetében is. Ez az időszak sokat segített a szakmai tudásom fejlesztésében és a zenéhez való hozzáállásomon is sokat változtatott. A rádiózáson kívül elkezdtem saját dalok készítésével is foglalkozni, amit annyira megszerettem, hogy azóta több saját és más előadó dalán is producerkedtem.

A saját zenéim az alábbi eredményeket érték el:

- 2016 - Music Channel Dance Chart 2.helyezett

- Fonogram jelölés - Magyar Zenei Díj 2017 az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele -

- 2019 - Beatport Dance Chart  #72

- 2019 - Beatport EDC válogatás (Las Vegas)

- 2021 - LoveStyle Records/Sony megjelenés a 'Casanova' című dallal, amit szerencsém volt felénekeltetni az angol X-faktorban szereplő énekessel. Ebből a dalból több hivatalos remix is készült.

SZOMBAT estétől vasárnap hajnalig:

Danaps, DJ Sipike, Matt Klear - és megint Danaps.

SZOMBAT 21.00-22:00: Danaps

Danaps a szombat este nyitányaként egy ütős dance mix-szel alapozza meg a hangulatot.

SZOMBAT 22:00-23:00 - Dj Spike

Spike Budapesten született - és már ötévesen kazettáról hallgatta a nyolcvanas évek vezető dj-inek szettjeit. Kamaszként elvarázsolta a Tini Disco-k világa - és ekkor határozta el: egyszer ő is a pult mögött fog állni.  Így ír a kezdetekről:

Szerencsére sokáig nem kellett erre várni, a család 15 éves koromban vidékre költözött, velük együtt én is zalai lettem, ahol sikerült összebarátkozom a helyi legnevesebb Dj-vel - és általa bekerültem kisebb diszkókba. A bulik elején játszhattam - akkor még bakelit lemezről -még az ezredforduló előtt. A 2000-es évek elejére már rendszeresn megfordultam a környék aktuális, legmenőbb klubjaiban is. Többször jártam Szlovákiában, Ausztriában és Szlovéniában is zenélni. 2008-ban pedig egy nagy vágyálmom teljesült: rádiós műsorvezető lettem egy zalaegerszegi kis körzeti rádióban, ahol igazán bedobták a mélyvízbe, hiszen a reggeli èbresztő műsor hangja lettem - minden komolyabb szakmai múlt nélkül. Dj-ként 2012-ben jött a nagy ugrás pillanata:  a legendás siófoki Palace Dance Club házigazdája lettem egészen a bezárásáig, 2018-ig.

 

A klub-DJ-zés mellett Spike rádiózott is tovább: kereskedelmi rádiókban dolgozott zenei szerkesztőként, műsorszerkesztőként és műsorvezetőként. 2021 elején került a Petőfi Rádióhoz  mint hangmérnök. És persze DJ-ként is hallhatod.

Az évek során rengeteg zenei stílust volt lehetőségem játszani, igazán univerzálisnak gondolom magamat ebben,  hiszen a soul, funk alapú zenéktől kezdve egészen a  pörgősebb elektronikus műfajok is érdekelnek, mint a  progressziv tech-house vagy éppen a techno. Ha van lehetőségem játszom is ezeket, de az igazán nagy szerelem mindig is a house volt. A house-ban azt szeretem, hogy állandóan meg tud újulni, változatos - ez  számomra nagyon fontos, mert zenében mindig keresem az új es egyedi hangzásokat. Az olyanokat, amelyek szettjeimet igazán “szpájkos"-sá teszik.

 

 

 

 

SZOMBAT 23:00-24:00: Matt Klear

Matt Klear 14 éve klubokban és fesztiválokon játszó DJ, az önálló hangzását mostani projektjében megtaláló DJ-producer. Korai house, angol elektronikus zenei underground, breakbeat és garage fúziója adja mixei egyedi stílusát. Nemzetközi porondon is sikeres: zenéje vezette már a Beatport Top 100 Electronica Hype chartot és Electronica Top Ten Releases-t is. Jelenleg a Zana címü zenéje szerepel a Beatport Electronica Top 10-ben.

Matt Klear 14 éve foglalkozik zenével és 16 éves kora óta ír elektronikus zenét. 3 évig volt a budapesti Tesla-klub rezidense a Used Disco formáció tagjaként, valamint többször játszott a Balaton Soundon és a legtöbb magyar klubban. A Covid előtti évben, 2019-ben fellépett a Defected Croatia-n is a nemzetközi House szcéna legkomolyabb nevei között (Masters At Work, MK, Dennis Ferrer, Eats Everything, Sam Divine). A Szelektrik TOP 10 versenyzőjét felvonultató portré-sorozatban így mutatkozott be:

Matt Klear  célja, hogy egy 100%-ban önazonos hangzást alakítson ki. Stílusát a korai house-dalok, az angol elektronikus zenei underground, valamint a breakbeat és a garage fúziója fedi le. Az elmúlt egy évben több sikert is elkönyvelhetett producerként. Vezette már a Beatport Top 100 Electronica Hype chartot, valamint az Electronica Top Ten Releases-t is. Jelenleg a Zana címü zenéje szerepel a Beatport Electronica Top 10-ben.

VASÁRNAP 00:00-02:00 Danaps

Danaps dance mixe zárja az estét, de ez még nem minden: Danaps VASÁRNAP ESTE  még visszatér és  segít átcsúszni a hétfőbe egy light chill mixszel 23.00 órától.

 

2023-ban is tarts az Elektrikkel - minden hétvégén!