Most szól:
Vezeti:
2023.01.26. Csütörtök 10:36

Adom a dalod - Molnár Tomi x Müller Péter Sziámi

Vajon bejön Molnár Tomiéknak a Nem jön be? Mi köze Billie Eilish-hez Müller Péter Sziáminak? És milyen egy klasszikus Sziámi dal egy gitárra és egy hegedűre lecsupaszítva? Adom a dalod - Molnár Tomi x Müller Péter Sziámi. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20.40.

Az Adom a dalod múlt heti adásában az underground legenda, Müller Péter Sziámi dolgozta át barátaival a Konyha Százszor visszajátszott c. dalát - beleszőve egy kicsit a Kicsi kicsiszolt kő c. Sziámi számból.

És feladták a leckét a következő játékosnak. A feldolgozandó dal a Nem jön be lesz.

És aki kapja: Molnár Tomi!

Molnár Tomi 13 éven át volt az Anti Fitness Club frontembere - amellyel számtalan zenei díjat toplistás élvonalbeli helyezéseket és országos ismertséget szerzett egészen fiatalon.  Milliós nézettségű klipjeik még ma is pörögnek a Yt-on.

2016-ban alapított együttesének,a Jetlag-nek már a bemutatkozó koncertje is teltházas volt.

2020-ban A DAL legjobb szövegírója lett és a Petőfi Zenei Díjon ő nyerte az Év Dalszövegírója kategóriát. 2014 óta rendszeresen ad szólóesteket, első saját szólólemeze tavaly jelent meg.

A Magas és mély-ben megismerhetted már kicsit közelebbről is: Takács-Koltay Annának őszintén mesélt függőségéről és arról, hogyan hagyta maga mögött az alkoholt és a drogokat.

 

 

 

Molnár Tomi beengedi az Adom a dalod stábját a Studeszba - vagyis a covid alatt egy bezárt kávézó helyén kialakított stúdiójába - vagyis második otthonába. Megnézheted Tomi hangszergyűjteményét - és első otthonába is elmehetsz a stábbal.

Tomi azt mondja, a kapott dal legerősebb része a szöveg - azt mindenképp megtartja - és a refrén-hangulatát is - de amúgy teljesen és egészen saját képére formálja majd Sziámi klasszikusát. Molnár Tomi jóvoltából az adásból megtudhatod, hogy Müller Péter hány dalszöveget írt eddig, hogy hány előadót szeret az idei Sziget line-upjáról - sőt, az is kiderül, hogy a Billie Eilish könyveket Péter fordította - a gyerekei bevonásával. És Tomi kérdésére Péter azt is elárulja, mi tartja fiatalon...

És persze kiderül az is, bejön-e Müller Péternek a Nem jön be - ahogy Molnár Tomi és Farkas Izsák interpretálja - és az is kiderül, hogy kerül ide a Bocs...

 

Adom a dalod - Molnár Tomi x Müller Péter Sziámi. M2 Petőfi TV, csütörtök, 20:40!