Most szól:
Vezeti:
2023.01.26. Csütörtök 16:01

Magas és Mély - Sipos Péter

Hogy lesz egy cukrászból énekes? Vagy egy kenusból koncertszervező? Hogy kerül egy frissen leszerelt katona az Ossiánba - a dobok mögé? És hogy kerül az egykori dobos a frontember-énekes szerepébe az Irigy Hónaljmirigyben? A Magas és Mély-ben kiderül!  Magas és Mély - Sipos Péter! M2 Petőfi TV, péntek, 20.40!

Megszámlálhatatlan vicces karakterben láthattuk már Sipos Petit, az Irigy Hónaljmirigy énekesét - akinek gyerekkorában esze ágában nem volt énekesi pályára lépni. de azért úton-útfélen énekelt, a sors pedig végül úgy akarta, hogy ez legyen a hivatása....

Sipos Peti az irigy Hónaljmirigy frontemberre eredetileg cukrásznak tanult. Dolgozott cukrászként, de volt koncertszervező is, mielőtt zenésznek állt. A sport is fontos volt az életében: vízilabdázott és kenuzott. Tagja volt a Zártosztály zenekarnak - dobolt az Ossiánban -  ma pedig a Mirigy mellett a Triász nevű formációval is fellép.

 - Leszereltem a katonaságtól és épp nem volt zenekarom - kezd a mesélésbe Sipos Peti - és csörgött a telefonom. Maróti Zoli volt - akitől akkoriban pár utcára laktam. Nagyon meglepődtem. Valaki ajánlhatott, hogy van itt egy fiatal srác aki dobolgat....így kipróbáltak az Ossiánban.

Gondoltad volna, hogy az Ossián indult az Interpop Fesztiválon - ahol Zoltán Erika vagy a Pa-Dö-Dő mellett kellett volna virítani valamit? A Magas és Mély-ben Sipos Peti elmeséli a részleteket! Megtudhatod, milyen volt egy popos dal-kísérlet Ossián-módra - és hogy miért nem lett diszkósztár a bandából - meg még sokminden mást is....

A beszélgetésben szóba kerül, hogy miért olt meghatározó élmény az Illés Koncert c. filmje Peti számára 1981-ben, miért iratkozott be dobolni tanulni, milyen voltak a garázs-zenekaros időszak és hogy került a dobok mögül a színpad előterébe, énekesi szerepbe.

Kiderül az is, hogy Peti miért félt gyerekkorában, mikor a szülei szülői értekezletről tértek haza, és hogy milyen volt már általános iskolásként a mókamesteri szerepben, milyen volt cukrászként dolgozni és énekelgetni mosogatás közben ...és megtudhatod persze, hogy hogy alakult meg az Irigy Hónaljmirigy - és hogy mi volt előbb: a baráti társaság vagy a zenekar.

Az Irigy Hónaljmirigy tizenéves pályafutása alatt megjárta a magasságokat - volt olyan év, amelyben 400 koncertjük  volt - és a mélységeket -  mikor elvesztették Ambrus Zolit...

Sipos Péter a zene és karrier mellett mesél a családjáról, gyerekekről, párkapcsolatról is  Takács- Koltay Annának. Nézz meg egy igazán hangulatos beszélgetést péntek este - sok-sok humorral, megható pillanatokkal és persze nevetéssel!

Magas és Mély - Sipos Péter. M2 Petőfi TV, péntek, 20:40.