Most szól:
Vezeti:
2023.02.02. Csütörtök 10:07

Magas és Mély - Kohánszky Roy

Hogy lett a Leslie és Roy-ból a Roy és Ádám? Mi köze egy ovistárs apukájának ahhoz, hogy Roy zenei pályára lépett? Miért mondott nemet Roy annak idején Zámbó Jimmynek? Mi tud összetartani egy duót - 25 éven át is? És milyen érzés Roy számára nevelt lányát látni énekelni a színpadon - a színpadról? Válaszok pénteken este! Magas és Mély - Kohánszky Roy. M2 Petőfi TV, péntek, 20.40!

A katonaságnál megúszta a takarítást, mikor gitárkísérettel előadta a Hotel Californiá-t. Majd több formációval próbálkozott, mire eljutott a Roy és Ádám-ig - és az országos ismertségig. Kohánszky Roy már egészen fiatalon elhatározta: csak egy dologgal szeretne foglalkozni - de azzal profi szinten. Hogy hogy jutott el a sikerig? A Magas és Mély-ben elmeséli!

Kohánszky Roy első zenekara a Shakers volt, aztán jött - már Nagy Ádámmal - a Tramps. Aztán ketten maradtak: és megjelent 98 tavaszán az "A csapból is én folyok" c. EP. Ősszel pedig megérkezett a "Tartsd életben" LP - és Roy és Ádám berobbant a magyar zenei életbe.

A duó ma Csányi Zoltánnal kiegészülve trióban koncertezik. Fontos missziójuk az élő hangszeres zene népszerűsítése. Roy Galeri néven Kohánszky Roy nemrég önálló projektbe is kezdett.

 

 

 

 

 

 

 

Tudtad, hogy a Leslie és Roy-ból lett a Roy és Ádám? Kohánszky Roy Szabó Leslie-vel kezdett duóban fellépni - de az egyik fellépésről nagyon elkésett...a Magas és Mély-ből megtudhatod, hogy vezetett ez a Roy és Ádám formáció megalakulásához!

Ahogyan azt is, hogy lehet fenntartani egy duót 25 éven át úgy is, hogy Roy és Ádám nem egymással beszélik meg feltétlenül a legkomolyabb magánéleti ügyeiket.

- Nem vagyunk a  legszorosabb barátok, de nagyon szeretjük egymást. Persze vannak közös bulizások is  - de legfőképp a zene kapcsol minket össze - meséli Roy Takács-Koltay Annának.

Az adásból kiderül, hogy Roy egészen későn, hetedikesen kezdett érdeklődni komolyabban a zene iránt, az osztálytársaival tanulta meg az első számokat. Első hangszere pedig a szintetizátor volt  -  gitárt sokkal később vett a kezébe. Roynak egyébként egy volt ovistársának apja adta a zenész-karakter mintát, aki basszusgitárosként dolgozott. Náluk látott először dobszerkót is felállítva - egy lakótelepi lakásban. vajon hogyan tudnak meghatározóak lenni az ilyen élmények egy egész életre?

Az adásból kiderül, mi a szerepe a katonaságnak az első Roy-dalok megszületésében, mi az a Szlogen-szótár és mire használja Roy a mai napig - és az is, hogy miért mondott nemet annak idején Pély Barnával együtt Zámbó Jimmynek...

És lesz szó a máról is: Roy most a Galeriben együtt dolgozik nevelt lányával, Millie-vel. Vajon milyen érzés, ha őt látja énekelni a színpadon - a színpadról?

Magas és Mély - Kohánszky Roy. M2 Petőfi TV, péntek, 20.40!