Most szól:
Vezeti:
2023.02.08. Szerda 13:28

Az Akusztikban: Szőke Nikoletta

Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-énekesnője az Akusztikban! Szőke Nikoletta különleges produkcióval készült - a szokásos jazz mellett latinos és R’n’B-s hangzásvilággal - és különleges vendéggel: Gájer Bálinttal! Az Akusztikban: Szőke Nikoletta! Petőfi Rádió - vasárnap, 21.00 és M2 Petőfi TV, hétfő, 21:15!

Szőke Nikoletta a 2005-ös Montreux Festival nemzetközi énekversenyének első helyezettje és közönségdíjasa. Junior Prima-díjas énekesnő, az ország egyik legnépszerűbb jazz előadója. Lépett már fel többek között New York-ban, Tokióban, Londonban, Koppenhágában és Berlinben, énekelt Michel Legrandnal és Bobby McFerrinnel.

2017-ben jelent meg első saját, magyar nyelvű szerzeménye Az út hadd vigyen címmel, azóta folyamatosan születnek saját dalai.

2021-ben A Dal 2021-ben országosan is bemutatkozott dalszerzőként nagy sikerrel Új esély című számával.

A Petőfi Akusztik színpadára vadonatúj műsorral készült, a korábbi hagyományos jazz hangzást felváltja a latinos, jazzes, R’n’B dallamokból és ritmusokból kialakított újfajta hangzásvilág. Több olyan dalt is hallhat majd a közönség, melyet itt fognak először előadni. Zenésztársai az ország legjobb zenészei közé tartozó jazz-és popzenészek, vendége pedig a népszerű énekes, a "swing hercegeként” is ismert Gájer Bálint!

Szőke Nikoletta az Akusztikban - február 12-én, vasárnap 21:00 órától a Petőfi Rádióban, február 13-án, hétfőn 21:15-től pedig az M2 Petőfi TV-ben.