Most szól:
Vezeti:
2023.02.10. Péntek 09:35

Magas és Mély - Kozma Orsi

Egy gátlásos kislány útja a kóruson át a színpad frontjáig a Magas és Mély-ben! Hogy került huszonévesen a Jazz+Az-ba és az országos ismertség reflektorfényébe - majd hogyan épített szólókarriert Kozma Orsi, akinek a magasságok mellet karrierjében - és emellett életében - időről időre a mélységeket is meg kellett járnia...el tudod képzelni, hogy hét éven át élet teljesen egyedül - és ekkor már berendezkedett arra, hogy lehet, hogy sosem lesz párja? Vajon mi változott azóta? Magas és Mély - Kozma Orsi! M2 Petőfi TV, péntek, 20.40.

Első zenekara a Szűzriadó volt - majd a Kimnovak tagja lett. 1997-ben a Jazz+Az induló formációjának tagja lett - és egy csapásra országos ismertséget hozott a huszas évei elején járó lánynak.

Orsi a kétezres évek elejétől a Cotton Club Singers tagjaként lépett fel.

Majd szólóprojektbe kezdett. 2008 óta a Kozma Orsi Quartettel koncertezik. Nemrégiben Geszti Péterrel újra közös dalt adtak ki.

Kozma Orsi - ahogy ő fogalmaz - echte budai lány. Az I. kerületben nőtt fel édesanyjával és nagymamájával. Anyai nagyszülei Erdélyből származnak, volt a családban színész, több is - apai ágon pedig szőlőnemesítéssel foglalkozott a család. Orsi a Magas és Mély-ben Takács-Koltay Annának mesél gyökereiről, és arról, mit adott neki a család és hogyan indította el a kultúra és a művészetek irányába.

Orsi visszahúzódó, gátlásás kislánynak írja le magát - és későn derült ki, hogy vonzódik a színpad irányába. A nagymamája vitte el a Rádió gyermekkórusának meghallgatására - és így kezdődött énekesi pályája 3. osztályos korában. Színpadi rutint pedig a veres-,és prózamondó versenyeken szerzett - így lassan sikerült leküzdenie gátlásait.

- Nagyon kevés meghallgatáson voltam életemben - meséli nevetve - az egyik pont a Jazz+Az volt. De mindig féltem a megmérettetésektől és szorongtam - vallja be Takács-Koltay Annának az egyik legismertebb jazzénekesnő.

Orsi azt mondja, számára nagyon érdekes volt megélni, hogy a szorongást a színpadon: el lehet engedni.... de vajon mi kellett ehhez? Ha kíváncsi vagy, hogyan épített karriert az egykor gátlásos, szorongó kislány - és ez milyen belső munkával járt, nézd meg Kozma Orsit a Magas és Mély adásában! Orsi nem csak a karrierről, hanem a magánéletéről is őszintén mesél. El tudod képzelni pl., hogy 7 évig élet teljesen egyedül - és ekkor már szinte berendezkedett arra, hogy sosem lesz párja? Vajon mi változott azóta?

Magas és Mély - Kozma Orsi! M2 Petőfi TV, péntek, 20.40.