Most szól:
Vezeti:
2023.02.13. Hétfő 13:09

Ez így OK?! #romantika - Csirmaz Luca, Lakatos Levente

Valentin-napon a romantikáról szól az ez így OK?! adása! A magát romantikus lelkületűnek valló Fodor Imi szerint a romantika ma már a kapcsolatok dodója - kihalásra van ítélve. De vajon mit gondol erről a pszichológus, és mit az író? A világ változása, zsugorodása, a net megjelenése, az ismerkedési lehetőségek kiszélesedése milyen változást hozott abban, ahogyan kapcsolatainkat kialakítjuk - és működtetjük? És van-e a 21. században még igazi romantika? Ez így OK?! #romantika - Csirmaz Luca, Lakatos Levente. M2 Petőfi TV, kedd 20.40!

Csirmaz Luca az Instagramon és a TikTok-on sokaknak szolgál inspirációval elemez szerelmes dalszövegeket és ad tanácsot napról napra, hogy hogyan tudnak kiépíteni valódi kapcsolatokat.

@csirmazluca Így szólna Bruno X Spacc - AHA-AHA pszichológiai tudatossággal #romantika #pszichológia #mentálisegészség ♬ eredeti hang - Csirmaz Luca

Lakatos Levente könyveivel és Levente klubja c. beszélgetés-sorozatával is sokakat inspirál és segít hozzá ahhoz, hogy felismerjék valódi motivációikat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lakatos Levente (@lakatoslevente) által megosztott bejegyzés

Vajon mit lát hasonlóan és mit eltérően a  párkapcsolatok terén már sokmindent látott szakember és az emberi lélek mélységeit beszélgetéseken keresztül megismerő író? És mit lát - szerintük és általában - különbözően egy férfi és egy nő, ha kapcsolatról, romantikáról van szó?

- Férfiaknál nagyon gyakran látom, hogy a két végletben vannak. Vagy nagyon romantikusak és ilyenkor sokszor arról van szó, hogy abba szerelmesek, hogy szerelmesek szeretnének lenni, vagy teljesen passzívak e tekintetben - mondja Csirmaz Luca.

- Nekem nem kell mindenképpen valaki, hogy ne legyek egyedül. Én ezt látom problémának, hogy társfüggőként mindig ott van valaki mellettünk, és ezek általában rossz választások, mert roncsolják az önbecsülésünket - vélekedik az átlagtól egészen eltérően, de Lucához mégis hasonlóan Lakatos Levente.

Vajon mit jelentett  romantika régen - mikor Fodor Imi édesapja dal-írással udvarolt Imi édesanyjának - és mit ma, mikor sokszor már csak emojikkal kommunikálunk? Az ismerkedési lehetőségek kiszélesedése a net megjelenésével magával hozott egy fokozott óvatosságot - de vajon a választási lehetőségek megsokszorozódása azt is jelenti, hogy kevésbé becsülünk meg egy-egy kapcsolatot és hajlamosak vagyunk annak megóvása helyett inkább új lapot nyitni és továbblépni? Tárgyiasít-e a Tinder - vagy a változások velejárója? Lehet-e valódi az ismerkedés neten - vagy csak az a valóság, ha a férfi odamegy élőben és megpróbálja a 3D-s valóságban megismerni a nőt? Van-e még kedv és igény egy romantikus udvarlási folyamatra - és a valóban élethosszig tartó kapcsolatokra - vagy túl gyors már ehhez a világ?  És ez így OK?

Rengeteg kérdés - és jobbnál jobb válaszok az Ez így OK?! kerek asztala mellől kedd este!

Ez így OK?!#romantika - Csirmaz Luca, Lakatos Levente. M2 Petőfi Tv, kedd, 20:40.

 

cover: Maksim Goncharenok, Pexels