Most szól:
Vezeti:
2023.07.25. Kedd 13:26

Elektrik Masterclass | ERICH VON KOLLAR

Most pénteken ERICH VON KOLLAR pörgeti a lemezt a Duna úszó stúdiójából.

Erich Von Kollar - szerényen a DJ szakma csúcsára

Erich 2006-ban merült el az elektronikus zene világába, és megtalálta igazi szenvedélyét a DJ szakma iránt. Először néhány kisebb rádió műsorban jelentkezett be, majd 2009 októberében debütált az Egyesült Államok legendás rádiójában, a Proton Radióban. Itt számos toplistás helyezést ért el, ami 2010 elején egy öt éves kizárólagos szerződéssel a Protonnal koronázódott meg: lehetősége nyílt minden évben kiadni egy mixalbumot Relations címmel. A szerződés mellett Erich elindította a saját havi rádió műsorát is, ugyanezen a néven, mint mixsorozata.

Később rezidens DJ lett az Egyesült Államok Digitally Imported rádiójában, valamint az argentin Golden Wings Music Radióban is. Rendszeresen szolgáltatott zenét más állomásoknak is, mint például az amerikai Frisky Radio, a magyarországi JustMusic FM.

Erich Von Kollar a Stellar Fountain Records (Stellar Fountain, Stellar Black, Stellar Limited) alapítója és menedzsere is, amit 2011 nyarán hozott létre és vezet együtt MiraculuMmal (Udvardy György) és Greylooppal (Németh Gergő). Pályája elején főként remixekkel foglalkozott, majd 2010-től saját zenéket is kezdett írni. Munkái számos ismert név, mint például Hernan Cattaneo, Nick Warren, Cid Inc, Soundexile, Solid Stone, Fernando Ferreyra támogatását és lejátszását élvezték.

Budapesten, Amszterdamban, Madridban, Berlinben és Máltán is remek fellépésekkel büszkélkedhet, de színpadra állhatott Európa legnagyobb fesztiváljain is, mint a szerb Exit Festivalon, a magyar Sziget Festivalon és Ozora Festivalon, valamint a görög Bloque Festivalon. Emellett számos alkalommal játszott élőben a legnagyobb hatással bíró előadóival, mint Hernan Cattaneo és Nick Warren, és warm up-ként lépett fel olyan eseményeken, mint a Lost & Found, The Soundgarden, Global Underground és Sudbeat.

Erich Von Kollar kiemelkedően sikeres karriert futott be az elektronikus zene világában, és minden bizonnyal további sikerek és kalandok várnak rá a jövőben. Eredeti stílusa, elkötelezettsége a zenéhez és a kitartó munkája biztosítja, hogy továbbra is a szakma élvonalában tündököljön.