Most szól:
Vezeti:
2023.08.31. Csütörtök 09:08

Szikora Róbert: „A nyárban mindig van egy kis rock and roll”

Az R-Go énekese megállíthatatlan lendülettel és kifogyhatatlan energiával éli mindennapjait. Új dalokon dolgozik és két nagykoncertre is készül.

Ha nyár, akkor koncertszezon, ez Szikora Robinál sincs másképp.

„Ha jellemeznem kéne az életem, azt mondanám, hogy 1968-ban felmentem a színpadra, és azóta nem jöttem le. Nyáron mindig nagy a hajtás, nálam pedig az alapgondolat az, hogy koncertet nem mondok le, csak akkor, ha meghaltam. Az R-Go negyvenéves pályafutásával a hátam mögött már kicsit válogatósabb vagyok: a nagy fesztiválokat visszautasítom, hiszen a zenekar egyedül is képes arra, hogy megtöltsön egy stadiont” – meséli a zenész, akinek koncertjei a fiatalabb közönséget is vonzza.

„A mai generáció jóval nyitottabb és elfogadóbb, mint a miénk volt. Az Úristen című sláger miatt megtelt a színpad eleje fiatal lányokkal, kíváncsiak rá, milyen vagyok élőben. Jó érzés újabb embereket meggyőzni arról, hogy baromi jó a csikidám, mindig új és élő marad. Fiatalok a gidák, a zenészek, és én is fiatalos vagyok, a nyárban pedig mindig van egy kis rock and roll, amikor az este tovább tart, reggel meg nyalogatod az éjszaka sebeit. Több új dologgal is készülök, beletartozik a napi rutinomba, hogy írok egy számot és szöveget rittyentek, amikor pedig úgy érzem, felveszem a stúdiómban és megmutatom a nagyközönségnek.”

Idén ünnepli 70. születésnapját, amely apropóján nagykoncertre készül.

„Ebben az évben nem csak az R-Go, hanem én is kerek születésnapot ünnepelek. December 16-án, a születésem napján Debrecenben, a Főnix Arénában egy hatalmas csikidám party-ra készülünk. A kerek évforduló révén számot vetettem, és nyugdíjba küldök néhány gondolatot, amely korábban hozzám tartozott. Lesznek dolgok, amelyektől elbúcsúzom én is és a zenekar is” – meséli titokzatosan az énekes. „Remélem, hogy Paulina is eljön a születésnapi bulira, úgy tervezem, hogy az R-Go turnén részt vesz, és kirántjuk egy kicsit a világából. Szeretem a kisugárzását, egy igazi jelenség a színpadon. A nemrégiben megjelent Budapest fölött című dalunk is nagy siker lett.”

Jővő nyáron egy nagykoncert erejéig újra összeáll a Hungária együttes.

„Gyakran találkozom a Hungária tagokkal, és együtt álmodozunk a június elsejei Puskás Aréna koncertről. A dalokat már kitaláltuk, most éppen a show-elemeket gondoljuk ki, ugyanis szeretnénk egy kis színházat. Természetesen a gidák is ott lesznek, hiszen nem csak énekelünk a szép nőkről, hanem meg is mutatjuk őket. De előtte még lesz egy számomra nagyon kedves projekt, másik szívügyem és egyben mestermunkám: az Ég tartja a Földet című musical, amelyet szeptemberben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthat a közönség.