Most szól:
Vezeti:
2023.09.06. Szerda 09:59

Az Elektrik Masterclass bemutatja: DREKAAN

Ahogy már megszoktuk, péntekenként egy extra produkcióval jön az Elektrik Masterclass - ezen a héten DREKAAN zenél majd a Duna úszó stúdiójában.

Masterclass x DREKAAN

Minden tinédzser fiú álmodik valami nagyratörőről, és Drekaan sem volt kivétel. 1990-ben a kazettás deckek világába lépett, ahol a zene és a szórakoztatás mágikus atmoszférája azonnal elvarázsolta. Középiskolás korában már az iskolarádióban is bekapcsolódott a zenék összeállításába, majd a kollégiumi bulikban pörgette a kazettákat, hogy a '90-es évek aktuális slágereivel szórakoztassa az ifjúságot. Az igazi áttörés 1999 őszén következett be, amikor négy és fél évig szombat esténként a budapesti Közgáz pinceklubban játszhatott a nagyérdeműnek. Itt klasszikus funky és diszkó slágerek mellett már progresszív house zenék is a repertoárjába tartoztak, és hajnal négytől az általa favorizált Global Underground muzsikákkal is elkápráztathatta a közönségét.

Az évek során Drekaan zenéje és tehetsége a szórakoztatózene világában ismertté vált, és számos klubban és partyn játszhatott. Azonban az élet nem csak zenéből állt, és a családalapítás és gyerekek születése új irányt adott az életének. Mivel a család és gyerekei voltak az elsődleges gondjai, Drekaan egy időre háttérbe vonult az éjszakai életből. Azonban sosem hagyta abba a zene iránti szeretetét, és folyamatosan figyelemmel kísérte az elektronikus zenei világot.

A visszatérésre 2019 nyarán került sor, amikor meghallotta a "Kasper Koman – The Blind Navigator" című zenét, amely újra meggyújtotta a szenvedélyét a zenekészítés iránt. Azóta Drekaan zenei tehetsége fejlődött és érett, és 2021 tavaszára már kiadókat kereshetett a saját zenéinek.

Az első saját EP-je "Drekaan" művésznéven 2021 októberében jelent meg, és azóta nincs megállás. Több mint egy tucat saját track és 10 különböző zenei stílusú remix született a kezei között. Szerzeményei 2 kiadó év "Best of" válogatására is felkerültek, ami egyértelműen mutatja Drekaan zenei tehetségét és népszerűségét a szórakoztatózene világában.

Folyamatosan érkeznek a remix felkérések, és Drekaan izgatottan várja, hogy hova vezeti tovább a zenéje. Az éjszaka hangvarázslója és a zenék mestere, Drekaan a múltban gyökerezik, de a jövőbe vezeti minket a zenéjével. Kövesd őt az elektronikus zene világában, és merülj el a hangjai között.