Most szól:
Vezeti:
2023.09.14. Csütörtök 14:07

Az Elektrik Masterclass bemutatja: BERNATHY ZSIGA

Pénteken este ismét jön az Elektrik Masterclass, ezúttal BERNATHY ZSIGA mixel a Petőfi Rádió úszó stúdiójában.

Masterclass: BERNATHY ZSIGA

Bernáthy Zsiga nem csupán egy DJ vagy zenekészítő kisiparos; ő egy LIVE ACT művész. Fellépésein saját zenéket ad elő élőben, kihasználva a legújabb szoftverek és a legrégebbi elektronikus zenei eszközöket, saját készítésű loopokat és groove-okat alkot, ezeket pedig spontán módon fűzi össze az előadás során. Az ilyen előadások egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújtanak a közönség számára.

Zsiga zenei stílusa rendkívül sokoldalú és dinamikus. Az elektronikus zene műfajai, mint a techno, trance, progressive house, acid, psy és breakbeat gazdag keverékéből építi fel saját hangzását. Azonban nincs állandó recept vagy előre megírt forgatókönyv; az előadás végső hangulata mindig az aktuális pillanat és a közönség interakcióiból alakul ki, amikor Zsiga a színpadon áll.

Annak ellenére, hogy az édesapja karizmatikus személyisége meghatározó volt az életében, ez nem csupán a bizalom és a szeretet, hanem a szabadság érzetét is hozta magával. Zsiga életútja a képzőművészeti középiskolától és az Iparművészeti Egyetemtől egészen a közös grafikai vállalkozásig, a Solidig, és Zsiga saját VJ-csapatáig, az Urbanizerig terjed. Kiállítások, videoklipek, plakátok és könyvborítók is jelzik művészi sokoldalúságát.

Azonban a zenei szenvedély egyre inkább meghatározza életét. Munkája és alkotásai folyamatosan fejlődnek, mert Zsigának mindig van mit adni, van mit elmondani a zene nyelvén. Az igazi művész sosem hallgathat, amíg az üzenetét továbbra is érzi és közvetíteni kívánja. Bernáthy Zsiga az elektronikus zene világában egy olyan művész, aki hűen követi az édesapja által kitaposott utat, miközben saját kreativitásával és szenvedélyével tovább formálja azt.