Most szól:
Vezeti:
2023.09.18. Hétfő 10:16

Biljarszki Emil a Meszecsinka feloszlása óta új projekteken dolgozik

Tavaly év végén tizenhárom év után feloszlott a Meszecsinka. A folkot és a könnyűzenét ötvöző zenekar egyik alapítójával, Biljarszki Emillel beszélgettünk, aki elmesélte, mi történt vele az elmúlt időszakban és milyen projekteken dolgozik.

A zenész szólókarrierjén dolgozik.

„Intenzív napokat élek, de másképpen, mint korábban. A Meszecsinkával kifelé, a közönségnek éltünk, sokat koncerteztünk, most viszont befelé figyelek. Ennek eredményeképpen születnek új dalok és elrendeződnek a régi dolgok. A szóló projektemre koncentrálok, ami ugyan mindig fontos volt számomra, de a Korai Öröm és a Meszecsinka miatt nem volt időm rá. Több új dalt is felvettem, az

egyiknek a napokban lesz a premierje, a másikkal pedig körülbelül egy hónap múlva jövök ki. Rám soha nem volt jellemző, hogy egy műfajban alkotok, amit a megjelenő dalaim is jól példáznak: az egyik elektronikus zene, a másik akusztikus. Készülök egy új zenei projekttel is, amely a rock és a világzene között helyezkedik el. A zene az egyik kifejezési eszközöm, soha nem gondoltam, hogy jó ötlet bekorlátozni magam egy stílusba. A mondanivaló találja meg magának a műfaji formát” – mondja Emil, aki arról is mesélt, hogyan élte meg, hogy feloszlott a Meszecsinka.

„Egy virág kinő, majd kinyílik, aztán elhervad - ez a természet törvénye. Nem azzal kell foglalkozni, miért hervadt el, hanem azt érdemes megnézni, mi nő ki a helyén legközelebb. Az tény, hogy az utóbbi

években Annamari, az énekesnőnk megérett, mint önálló alkotó, én pedig éreztem, hogy muszáj a saját dolgaimmal is foglalkozni. Az is közrejátszott, hogy a párkapcsolatunk véget ért.”

Emil jelenleg saját nevén alkot, de a tervek szerint hamarosan zenekarral is színpadra lép.

„Еlindult egy új zenekari projekt, amelyhez most készülnek a dalok, és körvonalazódik a koncert műsor. Már felléptünk külföldön, ősszel felszínre lépünk itthon is. Emellett aktív lettem a közösségi oldalaimon is, rövid vizuális zenei tartalmakat készítek. Videózom, fotózom, ezeket kötöm össze a gondolataimmal és a zenei foszlányaimmal.”