Most szól:
Vezeti:
2023.09.19. Kedd 17:02

Gimnazistaként más pályára készült Pikali Gerda

Legyen az színpad vagy a szinkronstúdió, Pikali Gerda mindig nagy lelkesedéssel veti bele magát a feladatba. A Duna csatornahangjaként is ismert színművész az Önök kérték adásában árulta el, ki segítette őt, hogy megtalálja hivatását.

Idén kapott Jászai Mari-díjat Pikali Gerda. A színpadon és szinkronszerepeiben egyaránt sikeres színművész az első között hívta fel egykori gimnáziumát, hogy köszönetet mondjon. Az Önök kérték vendégeként arról mesélt, szerinte tanárainak nagy szerepe van hivatásbéli sikereiben, ugyanis eredetileg a jogi karra jelentkezett volna, ha nem beszélik le róla.

„Az igazgatóm, Földes Ferenc mindig Jászainak hívott, de akkor még nem értettem, miért. Magyar-történelem szakos gimnazista voltam, és kiváló tanárok segítettek, hogy megtaláljam a pályám. Amikor megkaptam a díjat, reggel hétkor felhívtam az egykori középiskolám, hogy még a becsengetés előtt megköszönhessem, hogy akkor jól gondolkodtak helyettem és irányt mutattak” – emlékezett vissza a pillanatra Pikali Gerda a Duna nagy múltú kívánságműsorában. Jelenleg hat színházban és 15 darabban szerepel, mellette pedig folyamatosan szinkronizál, valamint a Duna csatornahangjaként is hallható.

„Tizenkét éve dolgozom a Duna csatornánál, remek kollégák segítségével. Szeretem, hogy mindig meg tudok újulni, és megvan a saját szabadságom benne. Teljesen más mint egy filmben vagy sorozatban kölcsönözni a hangomat valakinek” – mondta a feladatról Pikali Gerda, hozzátéve, hogy rendkívül izgatják a szokványostól eltérő munkák, ezért is vállalt el a közelmúltban prózai színészként egy musicalszerepet. A teljes beszélgetés újranézhető az Önök kérték Médiaklikk-oldalán.

Önök kérték – minden hétköznap 15:30-tól, Zenés Önök kérték vasárnap 17 órától a Dunán.