Most szól:
Vezeti:
2023.09.20. Szerda 17:28

„Mindent, amit csinálok, azt örömből és boldogságból teszem” – Ősbemutató Gubik Petrával

A színésznő szeptember 15-én a Madách Színházban szerepelt a Pretty Woman bemutatóján, amelyben ő játssza a főszerepet. Petrával a darabról, terveiről és a zenei karrierjéről beszélgettünk.

Az ikonikus szerelmi történet színpadi átiratára februárig elfogytak a jegyek. A színésznő örül, ha a szüleit be tudja vinni a premierre.

„Már a célegyenesben vagyunk, éjjel-nappal a darab jár a fejemben. Nem csak a színpadon, hanem otthon, fejben is sokat próbálok. Annak a híve vagyok, hogy a gyakorlat teszi a mestert, a szorgalom is sokat számít. Az első felvonásban szinte le se jövünk a színről: szöveg-szöveg hátán, gyors öltözések, száz fokon kell égni. Örülök, hogy egy ilyen történetnek a részese lehetek. Színészi szempontból is jó lehetőség, hiszen van benne dráma, könnyedség, humor, de közben azt is meg lehet mutatni, amikor a karakter sebezhető. Ezért hálás színészi feladatnak tartom” – meséli Petra, aki korábban már többször is látta a filmet.

„Megunhatatlan történet, szinte nincs olyan generáció, aki ne látta volna legalább egyszer. Szándékosan nem néztem meg újra, egyrészt mert nem szeretnék másolni, másrészt meg kell éreznem az ívet, hogy a karakter honnan hova szeretne eljutni. Ehhez szükséges a színpadi rutin és jelenlét. Úgy érzem, minden szerepem hozzátett ahhoz, hogy méltóan megtudjam formázni a karaktert. Szerencsésnek érzem magam, mert több szerep is a megfelelő időben talált meg a pályámon, ez a karakter is jókor jött. Lányból nővé értem, amit a színpadon is használhatok végre. Szirtes Tamás Tanár úr nagyon jó instrukciókkal lát el, mindig azon a ponton, amikor szükség van rá. Így épül fel a szerep, apránként.

A színésznő a bemutató után a Játékszínben készül a Francia rúdugrás című darabra, és zenei karrierjét sem hanyagolja el.

„A bemutató előtt minden alárendelődik a színháznak, de a zene is nagyon fontos számomra. Hamarosan Balázs János zongoraművésszel színpadra lépek a MOM Kultban, akivel a februárban debütáló Cziffra Estünkre készülünk, emellett saját szólókoncertem is lesz. Nemrégiben jelent meg az Indulj el című legújabb dalom, ami nagyon kedves a szívemnek. Tavaly ilyenkor Müller Péter Sziámival és Szakcsi Lakatos Bélával adtunk koncertet, a próbákon Béla bácsi mutatott egy népdalt, ami olyan mélyen megérintett, hogy miután hazaértem, leültem a zongorámhoz és elkezdtem a dallal játszani. Amikor Béla bácsi elment, megfogalmazódott bennem, hogy befejezem a szerzeményt, majd klipet is forgattunk hozzá. Fontos számomra az üzenete és a szöveg, ezért is szerettem volna, hogy megszülessen ez a dal” – meséli Petra.

„Most sűrű időszakot élek, de mindent, amit csinálok, azt örömből és boldogságból teszem. Szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozom, amit szeretek, ezért nem érzem kimerítőnek még akkor sem, ha több projekt fut egyszerre.”