Most szól:
Vezeti:
2023.10.02. Hétfő 16:21

Király Linda: „Számtalanszor felálltam a padlóról, nem szégyellem a történetemet”

Hosszú idő után Király Linda új szerzeménnyel jelentkezett. A Bánj velem szépen című dal fontos témát feszeget, a mondanivalója már régóta ott motoszkált az énekesnő gondolataiban, azonban most jött el az idő, hogy végleges formát öltsön a dal.

Lindának nagyon sok mindent felkellett dolgoznia, hogy a dalt megszülessen.

„Kevesen tudják, de nagyon sok dalt írok, nem csak magamnak, hanem Bob Sinclartől kezdve számos előadónak. Szerettem volna egy olyan dalt írni magyarul, ami belőlem jön, és ami rátapint az elmúlt évek élményeire. Iván Szandrával írtuk a szerzeményt, akivel fél szavakból is megértjük egymást, így fantasztikus partnerem volt a dalszerzésben, majd elvittük a dalt Zävodihoz, aki rárakott egy olyan modernséget, amitől zseniális lett a végeredményt. Kemény dolgokat kellett feldolgoznom: az életem egy hullámvasút, mindig kaptam hideget-meleget a karrierem és a párkapcsolataim terén. Szerettem volna azt a pillanatot megfogni, amikor az ember tud annyira őszinte és érzékeny lenni, hogy kimeri mondani: bánj velem szépen. Nem csak nekem voltak küzdelmeim, hanem barátnőimtől, ismerőseimtől is hallottam, milyen megpróbáltatásokon mennek keresztül, például nem mernek kilépni egy toxikus párkapcsolatból vagy ok nélkül bántják őket. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy megírjuk ezt a dalt” – meséli Linda, aki Budavári Fülöppel is elindított egy kezdeményezést, hogy segítsenek azoknak, akik hasonló dolgokon mennek keresztül.

„Az emberek, különösen az online térben sajnos természetesnek veszik, hogy bántják a másikat, fogalmuk sincs róla, hogy egy apró negatív komment miatt a másik min megy keresztül. Ma már egészségesebben tudom kezelni, de sokat dolgoztam magamon, mire eljutottam idáig. A zeneírás is egyfajta gyógyulás számomra, hogy kimondom az engem ért sérelmeket és felmerem vállalni. A dal

mondandója a gondolataimban már régóta ott volt, de akkor szerettem volna kiadni, amikor teljesen erősnek érzem magam hozzá. Most jött el az idő, és egy csoda, hogy ilyen szuper partnereket találtam hozzá. Annyi mindenen keresztülmentem, számtalanszor felálltam a padlóról, nem szégyellem a történetemet. Érettebbnek tartom magam és azt is megtanultam, hogy akik bántanak, azok vannak a legjobban megbántva. Ez mind átfordult a fejemben, ezért már nem tudok haragudni, ha megsértenek. Kőkemény meló volt mindezt átértékelnem magamban, de megérte a belefektetett munka, hiszen sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok.”

Linda eközben készül a Dancing with The Stars című műsorra is.

„Napi 4-6 órákat próbálunk, a tánc kőkemény sport, ugyanakkor borzasztóan élvezem. Sokféle mozgásformát kipróbáltam már, de ilyen izomlázat még nem éreztem. Beleszerettem a táncba, gyönyörű mozgás, minden tiszteletem a táncosoké. A partnerem, Suti András pedig egy főnyeremény, nagyon egymásra tudtunk hangolódni és a humorunk is hasonló, így a próbák nagyon jó hangulatban telnek. Korábban nagyjából annyi közöm volt a tánchoz, hogy egy klubban twerkeltem, óriási kihívásnak tekintem a feladatot, nagyon örülök, hogy elvállaltam. Magamnak és a hasonló alkatú nőknek szeretném bebizonyítani, hogy tudunk dögösek lenni” – tette hozzá Linda.