Most szól:
Vezeti:

Kérdezz-felelek! – Ismerd meg Patocska Olivért!

Bár Patocska Olivért már a 3. évad óta figyelemmel követhetitek a Holnap taliban, de most itt a lehetőség, hogy jobban megismerjétek a Kristófot alakító tehetséges zenészt!

Ki a kedvenc színészed/színésznőd?
Heath Ledger, Tom Hardy, Matthew McConaughey

Mivel töltöd a szabadidődet?
Munkával. Nincs nagyon szabadidőm, mert a kedvenc tevékenységem a munkám is egyben. De ha mégis, akkor utazással, az elmúlt években eddig 28 országban fordultam meg, és szeretném körbejárni a világ többi országát is. Nagyon az elején vagyok még. Érdekel a gasztronómia, a kultúra, a vallások (pusztán tudományos célokból), a tudomány, a jövőkutatás és a mesterséges intelligencia.

Mennyire hasonlítasz a Holnap taliban játszott karakteredre?
Mindenkiben van egy kicsi a saját karakteréből, ez elkerülhetetlen, talán egy kicsit többet zenélek és kevesebbet vagyok emberek között. És hát Kristóf eddig elég butusnak bizonyult, szeretem azt gondolni, hogy ennél azért több van bennem.

Mit adott neked eddig a Holnap tali?
Kiskorom óta vonzott a színészet. Gimis koromban konkrétan színésznek készültem, aztán máshogy lett. De sosem múlt el a vágy. Ennek a lehetőségnek köszönhetően most már bármi is történik az életben, senki nem veheti el, hogy egy népszerű sorozat esetlen főiskolása voltam, aki valahogy szerencsétlen a nőkhöz.

Meséld el a legkínosabb gimnazista sztoridat!
Hát nem engedtek be többet, ez talán kínos 😀 Az igazgató úr megkért, hogy ne is menjek vissza, keressek másik sulit, és addig, amíg ez nem valósul meg, igazgatói igazolást ír nekem, csak ne menjek vissza.
A miért eggyel bonyolultabb. Nem verekedtem, nem drogoztam, nem alkoholizáltam, nem dohányoztam, nem beszéltem tiszteletlenül a tanárokkal. Egyszerűen túl sokat viccelődtem talán…

Milyen tanuló voltál?
Az első gimimben borzasztó. A másik gimiben viszont évfolyamelső lettem, igazgatói különdíjjal, még országos matekversenyt is nyertem, kint is vagyok a büszkeségfalon!

Hogyan telne számodra egy tökéletes nap?
Mindig máshogy! Nyilván a lelki béke és a materiális javak hiánytalan birtoklásával olyan emberek társaságában, akik méltó intellektuális partnerek kellő nyitottsággal és humorérzékkel, azon a napon problémák nélkül, számtalan szórakozási lehetőséggel. 
De sosem ugyanaz a tökéletesség. Főleg, hogy az apró tökéletlenségek teszik értékessé. De ez így már mélyfilozófiai kérdés.

Mitől félsz a legjobban?
A sikertelenségtől. A rossz szándéktól, a hazugságoktól. Egy intelligens rossz embertől. Hogy nem élem meg, amíg kifejlesztik és elérhetővé teszik a 2045 C projektjét.

Hol csattant el életed első csókja?
Még Angyalföldön, 7 évesen, egy autó mögött, a kertben, a szomszéd kislánnyal. Sok más is történt 😀

Ha lenne három kívánságod, mik lennének azok?
Az emberiség lépjen túl jelenlegi korlátain, oldjuk meg a reprodukció kérdését. Ha sikerülne elérni, hogy az emberi tudat mesterséges testben életben tartható legyen, úgy gyakorlatilag relatíve halhatatlanná válnánk a jelenlegi élettartamunkhoz képest. Úgy viszont már a reprodukció nem lenne olyan fontos kérdés, mint ma. Bár a baj, hogy fel sem fogjuk, miért szaporodunk. Rosszul tanítják az iskolában, a gyermek nem a szerelem gyümölcse, és a célja nem az, hogy „családot alapítsak”, hanem hogy fenntartsam az emberiséget. Az általános ismeretek módosítását szeretném reálisabbra formálni.
A második, hogy legyek képes felfogni, mi történik a világban, persze az is izgalmas, ahogy lassan felfedez az emberiség újabb és újabb apró dolgot, ami megváltoztatja az aktuális képünket a mindenségről, de jó lenne az élmezőnyben lenni, akik a kutatások úttörői.
A harmadik legyen akkor egy „mainstreamebb” kívánság. Ha lehetne egy képességem, az a teleportálás lenne, hogy bárhová eljuthassak a világon egy másodperc töredéke alatt.

Tudsz főzni? Mi a kedvenc kajád?
Azt mondják, hogy igen. Németországban és Angliában is dolgoztam szakácsként egy-egy évet. Egy bajor tradicionális konyhán és egy olasz étteremben. Az ételek között sincs általánosan kedvencem, de húsimádó vagyok, meg cukorfüggő.

Milyen extrém sportot próbálnál ki?

Szerencsém volt már sok mindent kipróbálni, motocrosstól kezdve, a vadvízi bodyboardozáson át a világ legmagasabb ugróhelyéről való lehintázásáig (134 méter, Új-Zéland), de még sosem ugrottam ki repülőgépből. Amikor bejegyeztettem az ugrást, indulás előtt hívtak, hogy az időjárás nem megfelelő, így az elmaradt végül.

Hol képzeled el magad 10 év múlva?
A Grammy-díj átadó gálán mint jelölt.

Mit üzensz a sorozat nézőinek?
Keressetek rá a bandámra, az OliverFromEarth-re a YouTube-on, és imádjátok, és tanuljátok meg a szövegeket, és gyertek el a koncertekre, hogy együtt tolhassuk a dalokat!!

Van kedvenc mottód? Mi az?
Csak az alapján foglak megítélni, hogy mit teszel.